ΚΤ: Η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος δεν προσφέρεται για ωραιοποίηση

21:35 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Τράπεζα με ανακοίνωση της αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες συντονισμένες και συγχρονισμένες αναφορές σχετικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο.

Μια μικρή ομάδα προσώπων, σημειώνεται, προσπαθεί να παραπληροφορήσει το κοινό εμφανιζόμενη ως υπερασπιστές των τραπεζιτών του παρελθόντος προβάλλοντας

μια εξωπραγματική και παραπλανητική εικόνα ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου μέχρι το τέλος του Απριλίου του 2012 κανένα πρόβλημα δεν παρουσίαζε, ότι όλα ήταν ορθά προγραμματισμένα με τις σωστές «κινήσεις» σε όλα τα επίπεδα και ότι ξαφνικά από τις αρχές του Μαΐου 2012 άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή ένα συνωμοτικό σχέδιο σπίλωσης του καλού ονόματος των τραπεζών με στόχο το τεχνικό «φούσκωμα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού τομέα.

“Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας έχει επανειλημμένα παρουσιαστεί στις εκθέσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και πολύ πρόσφατα στις πρόνοιες του Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα”, προστίθεται.

Η κατάσταση, δυστυχώς, αναφέρεται, δεν προσφέρεται για ωραιοποίηση. “Ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει απαραίτητα να εξυγιανθεί, αναδιαρθρωθεί και θα ανακεφαλαιοποιηθεί ούτως ώστε να επανακτήσει την ευρωστία του και να διαδραματίσει ξανά τον αναπτυξιακό ρόλο του”, σημειώνεται.

Σε αυτή την προσπάθεια, η ΚΤΚ αναφέρεται, με συνέπεια θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, διαφάνειας και επεμβατικής εποπτικής πολιτική προς όφελος των καταθετών, μετόχων, επενδυτών και του κυπριακού κοινού γενικότερα.

“Η ΚΤΚ κοιτάζει μπροστά και αισιοδοξεί για το μέλλον παράλληλα, όμως, φροντίζει στο να εντοπισθούν τα λάθη του παρελθόντος ούτως ώστε αυτά να μην επαναληφθούν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται τόσο η ανεξάρτητη έρευνα του διεθνούς οίκου Alvarez & Marsal όσο και της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Τραπεζικού Συστήματος. Είναι φανερό ότι κάποιοι επηρεαζόμενοι άρχισαν από τώρα να ανησυχούν για τα πορίσματα των δύο πιο πάνω ερευνών και είναι γι’ αυτό το λόγο που απελπισμένα πολιτικοποιούν τα πάντα ιδιαίτερα στη σημερινή προεκλογική περίοδο σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κοινού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα