Λαμπρό μέλλον για το ψευδοκράτος βλέπει ο Αταλάι

20:58 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το μέλλον του ψευδοκράτους, το οποίο θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο μετά τη μεταφορά νερού και ηλεκτρισμού από την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακά θέματα Μπεσίρ Αταλάι, κάνοντας λόγο για θετικές οικονομικές εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Μιλώντας στα κατεχόμενα σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο κ. Αταλάι ανέφερε ότι το μέλλον των Τ/κ θα είναι «για πάντα καλό. Δεν θα γίνει ποτέ πιο κακό από ό,τι είναι σήμερα. Υπάρχουν εδώ οι εγγυήσεις της Τουρκίας, η οικονομική

της δύναμη και προοπτικές».
Όπως ανέφερε, το οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015 σχεδιάστηκε μετά την επίδραση της οικονομικής κρίσης, μετά τη δημοσιονομική πειθαρχία που επιτεύχθηκε με το προηγούμενο πρόγραμμα, περιέχοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να έχει το ψευδοκράτος μια σύγχρονη διοίκηση, ανταγωνιστική.

Η ολοκλήρωση του σχεδίου μεταφοράς νερού από την Τουρκία, η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού της Τουρκίας, η δημιουργία ηλεκτρονικής «διακυβέρνησης» στο ψευδοκράτος και οι «αποδοτικές» – όπως τις χαρακτήρισε- υπηρεσίες λιμανιών και τηλεπικοινωνιών είναι προτεραιότητες του οικονομικού προγράμματος, είπε.

Αταλάι και Κιουτσιούκ συζήτησαν το τριετές οικονομικό πρόγραμμα 2010-2012 και είπαν πως αυτό επέφερε πολύ θετικές εξελίξεις. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό όπου έκανε λόγο για 7% αύξηση και 55.494 φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 από 43000 που ήταν το 2009-2010.

Οι οικονομικές εξελίξεις είναι ιδιαίτερα εμφανείς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα γίνουν αισθητές σε όλη την κοινωνία, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος. Επιθυμούν, είπε, οι Τ/κ να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους σε οποιοδήποτε μοντέλο λύσης και να έχουν ίσο πολιτικό στάτους στο νησί μέχρι τέλους.
Από την πλευρά του ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ είπε πως το οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015 θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία του ψευδοκράτους. Το έλλειμμα μειώθηκε από τα 550 (260 εκ ευρώ περίπου) εκ ΤΛ σε 160 εκ ΤΛ (85 εκ ευρώ περίπου), η στήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος έχει αυξηθεί πιο πολύ όμως προς την κατεύθυνση των επενδύσεων και όχι μέσω του «κρατικού προϋπολογισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα