Λαγκάρντ: Πρόωρο να μιλάμε για νέα μέτρα στην Ελλάδα

19:01 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα γίνουν στα μέσα του 2014, υπογράμμισε – «Οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για βοήθεια στην Αθήνα», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Είναι πρόωρο να μιλάμε για νέα μέτρα στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Επισήμανε

δε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικας -που επιστρέφει στη χώρα μας στα τέλη του μήνα- και σχολίασε ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα γίνουν στα μέσα του 2014.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι Ευρωπαίοι εταίρει θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για βοήθεια στην Ελλάδα», είπε ακόμη.

Σημειώνεται ότι χθες στην έκθεση του Ταμείου έκανε λόγο για δημοσιονομικό κενό ίσο με 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2016 και επέμενε σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Ακόμη, όσον αφορά στο αδιέξοδο στις ΗΠΑ, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως «αν δεν αυξηθεί το όριο του χρέους στις ΗΠΑ η ζημιά θα είναι μεγάλη» και «θα πλήξει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα