Λαμάρης: Ταφόπλακα για μεσαίους καταστηματάρχες το νέο ωράριο

14:48 14/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ενέργεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδης να κηρύξει ολόκληρη την Κύπρο σε τουριστική περιοχή, βάζει τις βάσεις αντί για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας, για ταφόπλακα στο μεσαίο καταστηματάρχη, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι «ο συντηρητισμός, η νεοφιλελεύθερη

αντίληψη και δυστυχώς η μόνιμη έγνοια για εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, οδήγησαν τελικά την Κυβέρνηση στο να στείλει χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο των πωλητών και πωλητριών καταστημάτων, από αυτό το σαββατοκύριακο μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους μαζί και με το κατά τα άλλα κεκτημένο δικαίωμα ανάπαυσης στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια έχουν ρίξει ακόμα και τις δικές τους διακηρύξεις ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Ο κ. Λαμάρης αναφέρθηκε σε πιστωτική ασφυξία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, με την ίδια ποσότητα χρημάτων να ανακυκλώνεται στην αγορά, για να δηλώσει ότι είναι φυσιολογικό ότι αυτό που θα πετύχει το ωράριο αυτό είναι να στείλει στους μεγαλοεπιχειρηματίες αυτή την ποσότητα των χρημάτων. «Δικαίως οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί πέρα από τον στραγγαλισμό από τη δανειακή σύμβαση των κεκτημένων και των εισοδημάτων τους, καλούνται τώρα να εργάζονται και σε συνθήκες μεσαίωνα, όπως χαρακτηριστικά διαπίστωσε ακόμα και η ΣΕΚ στη δική της ανακοίνωση», ανέφερε.

Ο κ. Λαμάρης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του οίκου Moοdy’s ανέφερε ότι έρχεται να προσθέσει στην ανησυχία που υπάρχει για τη βιωσιμότητα του προγράμματος στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Κύπρος. Είναι ξεκάθαρο στην ανακοίνωση του οίκου, ότι η Κύπρος αδυνατεί μέσα από μη βιώσιμο πρόγραμμα, όπως το χαρακτηρίζει -εξάλλου τη βιωσιμότητα του προγράμματος εξυγίανσης στο οποίο βρίσκεται η Κύπρος το έχουν αμφισβητήσει ακόμα και οι ίδιοι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι το συνομολόγησαν- δημιουργεί επιπρόσθετη ευθύνη και ανάγκη σήμερα να ψάξουμε συλλογικά και όλοι μαζί για υπαλλακτικές λύσεις, πρόσθεσε.

«Εμείς ως ΑΚΕΛ», είπε, «έχουμε καταθέσει τη δική μας πρόταση, χωρίς να θεωρούμε ότι είναι το αλάνθαστο. Είναι μια πρόταση προβληματισμού ο οποίος όμως προβληματισμός μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από αυτά τα αδιέξοδα».

Τέλος, είπε ότι γι αυτό θεωρούν την ανακοίνωση των Moody’s ως «ακόμη ένα μήνυμα προς την ηγεσία αυτού του τόπου να ξανακοιτάξει το πρόγραμμα βιωσιμότητας στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα που κάθε άλλο παρά βιωσιμότητα φέρνει, για να δούμε μαζί υπαλλακτικές λύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα