Λανθασμένη ανάλυση στοίχισε τη ζωή σε 100.000 γυναίκες

08:28 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εάν αναρωτηθείτε “πως είναι δυνατόν” σας λέμε ότι ναι είναι δυνατόν και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι μια λάθος στατιστική ανάλυση, ύστερα από επιστημονική έρευνα, σχετικά με τη χορήγηση οιστρογόνων σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες. Διαβάστε τι ακριβώς έχει συμβεί και τι πρόκειται να γίνει άμεσα.

Tην τελευταία 10ετία, μετά από την πρόωρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

μιας μεγάλης μελέτης, της Women Health Initiative (WHI), οι γιατροί σταμάτησαν να χορηγούν οιστρογόνα στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα αλλά ας παρακολουθήσουμε την σειρά των γεγονότων και που τελικά οδήγησε.

Η μελέτη WHI αφορούσε 161.808 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, που συγκεντρώθηκαν, μεταξύ των ετών 1993 και 1998, από 40 ιατρικά κέντρα απ όλες τις ΗΠΑ και που αναλύθηκαν, από το The Fred Hutchinson Cancer Research Center, στο Seattle. Ο σχεδιασμός της αποτελείτο από δύο σκέλη: το ένα σκέλος αφορούσε μια κανονική, τυχαιοποιημένη μελέτη 68132 ασθενών και το άλλο μια μελέτη παρατήρησης για τις υπόλοιπες.

Στόχος ήταν να μελετηθούν οι δράσεις της οιστρογονικής θεραπείας στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες πάνω στα οστά, στην καρδιά, στους μαστούς και στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, εάν χορηγηθούν …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα