Λάθος ο έλεγχος από ιδιωτικό οργανισμό για το ξέπλυμα, λέει ο Γ. Περδίκης

16:18 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανάθεση σε ιδιωτικό οργανισμό του ελέγχου του κυπριακού νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος είναι μεγάλο λάθος, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στις πληροφορίες ότι το Eurogroup θα αποφασίσει την κάθοδο ελεγκτικού οίκου για έλεγχο των διαδικασιών κατά του ξεπλύματος, κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα θυματοποιήσει

την Κύπρο, η οποία έχει ήδη ελεγχθεί από αρμόδια όργανα της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Αυτό είναι μια λάθος τακτική, μας θυματοποιεί και μας στοχοποεί. Και αυτή η επιλογή που έκανε η κυπριακή Κυβέρνηση, να προτείνει ειδικό έλεγχο για την Κύπρο και μάλιστα από μη αρμόδιους οργανισμούς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και λανθασμένη», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να διοργανωθεί κοινοβουλευτική αποστολή των κομμάτων στη Γερμανία προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες κατά της Κύπρου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετά τις αποστολές στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

«Ούτε στις Βρυξέλλες είναι το πρόβλημα, ούτε στο Στρασβούργο. Το πρόβλημα είναι στη Γερμανία και δυστυχώς τα κόμματα, αντί να ασχοληθούν με τον κίνδυνο που συνιστά η άρνηση των πολιτικών κομμάτων να εγκρίνουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, ασχολούνται μόνο εσωτερικά στο να ανταλλάσσουν κατηγορίες», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα