Λατομεία Ανδρολύκου: Η περιβαλλοντική καταστροφή συνεχίζεται, λένε οι Οικολόγοι της Πάφου

10:45 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες για τερματισμό της λειτουργίας των λατομείων της Ανδρολύκου, δυστυχώς, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες, αλλά βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης δύο νέες αιτήσεις για λατόμευση στην περιοχή, ανέφερε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ανδρέας Ευλαβής.

Το θέμα, ανέφερε ο κ. Ευλαβής, έχει συζητηθεί κατ’ επανάληψη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο

πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου τόσο ο κ Ευλαβής όσο και κάτοικος της περιοχής ο Δρ. Γιαννάκης Ταλιώτης επισήμαναν ότι, τα λατομεία γειτνιάζουν με δύο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας φαράγγια, τα οποία έλκυαν μεγάλο αριθμό φρουτονυκτερίδων, ο οποίος έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της ύπαρξης των λατομείων.

Ο κ Ευλαβής εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι αντί για το κλείσιμο των λατομείων μεθοδεύεται η παραχώρηση , σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει το κίνημα των Οικολόγων, νέων αδειών λατόμευσης.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατέληξε ο κ Ευλαβής, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μια φορά, αφού η συνεχόμενη λατόμευση στην περιοχή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο στην ποιότητα ζωής της κοινότητας Ανδρολύκου αλλά και στο περιβάλλον της γύρω περιοχής.

Κάλεσε τέλος τις αρμόδιες αρχές της Κυβέρνησης να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί μια περαιτέρω καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα