Λήγει σήμερα η υποβολή προσφορών για την επιλογή του οίκου για το ξέπλυμα χρήματος

14:13 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής προσφορών από τους ελεγκτικούς οίκους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή της ανεξάρτητης έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αξιολόγηση των προσφορών θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση

της διαδικασίας και αναμένεται ότι το Σαββατοκύριακο θα επιλεγεί ο οίκος, ο οποίος και θα ανακοινωθεί από την Κεντρική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα θα συμμετέχει και η επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, με βάση την απόφαση του Eurogroup.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι κλιμάκιο της επιτροπής Moneyval φτάνει στην Κύπρο την Τρίτη, 19 του μηνός, οπόταν αναμένεται να αρχίσει αμέσως ο έλεγχος για το ξέπλυμα χρήματος στο νησί, στη βάση των όρων εντολής που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας.

Όπως είχε μεταδώσει το ΚΥΠΕ, οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών δεν θα πρέπει να ανησυχούν από την έρευνα για το λόγο ότι «έχει διασφαλιστεί το τραπεζικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα».

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα της έρευνας θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 31 Μαρτίου με απώτερο στόχο να επιτευχθεί συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης της Κύπρου πριν το τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, ο ελεγκτικός οίκος και η επιτροπή Moneyval θα υποβάλουν δύο χωριστές εκθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα