Λιλλήκας: Δεν θα συναινέσουμε σε Μνημόνια που εκχωρούν εξουσίες σε ξένα κέντρα αποφάσεων

14:23 7/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα συναινέσουμε σε Μνημόνια που εκχωρούν κρατικές εξουσίες σε ξένα κέντρα αποφάσεων, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι «την ώρα που το Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη και το Προεδρικό αναλώνουν το χρόνο τους σε κοκορομαχίες, ο κυπριακός λαός μάταια αναμένει να ακούσει τις απόψεις τους σε ζητήματα ουσίας που

αφορούν τις προτάσεις της Τρόικας αναφορικά με την εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και παγίδευση της οικονομίας  μας σε παρατεταμένη ύφεση».

«Εμείς τονίζουμε ότι εάν οι τρεις όροι που αφορούν την υποθήκευση του Φυσικού Αερίου, την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού από την Τρόικα και την απαγόρευση της Κυβέρνησης να λαμβάνει φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη, συμπεριληφθούν στο τελικό Μνημόνιο, δεν τίθεται εκ μέρους μας θέμα αποδοχής της συμφωνίας», πρόσθεσε.

Πρόκειται, συνέχισε, «για όρους που εκχωρούν κρατική κυριαρχία και υποθηκεύουν την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας για πάρα πολλά χρόνια, ίσως και για δεκαετίες».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «δεν θα συναινέσουμε σε Μνημόνια που παγιδεύουν την κυπριακή κοινωνία σε μια παρατεταμένη ύφεση, αποστερούν από την κυπριακή οικονομία τις προοπτικές ανάπτυξης και εκχωρούν κρατικές εξουσίες σε ξένα κέντρα αποφάσεων».

Εξάλλου, σύμφωνα και πάλι με ανακοίνωση, σχολιάζοντας δημοσκόπηση κυπριακής εφημερίδας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία για μελέτη των απόψεων της κοινής γνώμης σε μια δεδομένη στιγμή».

«Το Επιτελείο μας», πρόσθεσε, «θα μελετήσει με προσοχή και τη σημερινή δημοσκόπηση, όπως έπραξε με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, αλλά και όπως θα πράξει και με όλες τις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν».

«Εκ πρώτης όψεως», είπε, «τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην κυριακάτικη ‘Σημερινή’, είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά, και σε συνάρτηση με τα μηνύματα που αντλούμε από τον απευθείας διάλογο μας με τους πολίτες, ενισχύουν την αισιοδοξία μας ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα