Λιλλήκας: “Νέες προκλήσεις ψευδοαστυνομικών”

13:33 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας στο πλαίσιο σημερινής του περιοδείας στην Πάφο είπε ότι οι χλιαρές αντιδράσεις δεν αποτρέπουν τις προκλήσεις από μέρους του κατοχικού καθεστώτος, και αναφέρθηκε σε χθεσινοβραδινές όπως είπε, ενέργειες ένστολων ψευδοαστυνομικών.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις  κινήσεων πολιτών, και κομμάτων που συμφωνούν με τις προτάσεις του για τα οδοφράγματα, ο κ Λιλλήκας είπε,  πως οι πολίτες έχουν κουραστεί από τη συμπεριφορά κάποιων πολιτικών ηγεσιών απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ή στην αμφισβήτηση

των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τρίτους. Είναι είπε, μια συμπεριφορά η οποία είναι μεν λεκτικής αντίδρασης, αλλά στην ουσία είναι ενθαρρυντική στο να συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Ο κ Λιλλήκας σημείωσε πως οι Κύπριοι έχουν κουραστεί να βλέπουν την πλευρά μας να υποχωρεί και σημείωσε “  έχουν κουραστεί οι Κύπριοι σ` αυτόν τον κρατικό και εθνικό εξευτελισμό και  για αυτό απαιτούν την υπεράσπιση με αποφασιστικότητα κι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, και της κρατικής μας αξιοπιστίας”.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος σημείωσε επίσης πως «η χλιαρή αντίδραση δεν αποτρέπει νέες προκλήσεις αντίθετα τις ενθαρρύνει» και αναφέρθηκε στην πληροφόρηση που έχει, ότι χθες νωρίς το βράδυ αστυνομικοί του ψευδοκράτους ένστολοι, εισήλθαν στη νεκρή ζώνη στο οδόφραγμα της Λήδρας. Συνεχίζοντας ανέφερε “περιπολούσαν μάλιστα προκλητικά ένστολοι μέσα στη νεκρή ζώνη ως επίδειξη της λεγόμενης δικής τους κρατικής οντότητας, και θέλοντας να μας ανταποδώσουν στην δική μας την αμηχανία για να δείξουν την διαφορά πως εκείνοι αντέδρασαν συλλαμβάνοντας και απάγοντας παράνομα τα κρατικά μας όργανα, και την αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κυβέρνησης να προστατεύσει την νεκρή ζώνη από μια παραβίαση από παράνομα όργανα του κατοχικού καθεστώτος”.

Ο κ Λιλλήκας καταλήγοντας είπε πως θα πρέπει να αντιδράσουμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πριν να είναι πολύ αργά.

Στο μεταξύ, τις εισηγήσεις του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της δικαιοσύνης ανακοίνωσε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο, ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο κ Λιλλήκας ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου που έδωσε, πως ανάμεσα  στις προτάσεις και στις προγραμματικές θέσεις που θα καταθέσει ενώπιον των πολιτών, υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις για εκσυγχρονισμό του θεσμού της δικαιοσύνης με κύριο στόχο την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Ένας τομέας πρόσθεσε,  που πραγματικά αντιμετωπίζει  σοβαρό πρόβλημα και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Ο κ Λιλλήκας είπε πως μεταξύ των θέσεων που θα καταθέσει  είναι και ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και η δημιουργία ενός νέου σώματος δικαστών  που να ασχολείται αποκλειστικά με διοικητικές προσφυγές και πράξεις που αφορούν το δημόσιο . Κατά αυτόν τον τρόπο σημείωσε , θα αποφορτιστεί το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο καλύπτει σήμερα όλες τις υποθέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών του Ανωτάτου Δικ

Keywords
Τυχαία Θέματα