Λουκαΐδης: Η εθνική ασφάλεια βασικό κριτήριο για τον β’ γύρο αδειοδότησης

12:58 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11 της ΑΟΖ έχει στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στο κριτήριο της εθνικής ασφάλειας, ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή σωστή, δεδομένων των απειλών και των τυχοδιωκτικών ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι οι εταιρείες – κολοσσοί που επιλέχθηκαν

προέρχονται από σημαντικές χώρες ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκαν , αναφέροντας το μέγεθος των εταιρειών, τη σημασία και τις δυνατότητές τους, ως άλλους σημαντικούς παράγοντες. Με την απόφαση, είπε, προστίθεται ακόμη ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα των πολυδιάστατων ενεργειών της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης, είπε, χαρακτηρίζονται από μεγάλη αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, διαφάνεια, ταχύτητα και χαμηλούς τόνους, αλλά και θωρακίζονται απέναντι στις τουρκικές απειλές και τυχοδιωκτισμούς μέσα από μια πετυχημένη εξωτερική πολιτική, η οποία δημιούργησε ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών και ενίσχυσε σημαντικά τα διεθνή και ευρωπαϊκά ερείσματα της Κύπρου.

« Η εξέλιξη αυτή, πέραν από το αναμενόμενο μεσοπρόθεσμο όφελος των τεραστίων εσόδων που αναμένεται να προκύψουν από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, έχει και άμεσες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου, αφού η υπογραφή των συμβολαίων θα αποτελέσει το έναυσμα για σημαντικά έργα και επενδύσεις στον τόπο μας, με παράλληλη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας», πρόσθεσε.

Περιουσιακά στοιχεία Σ.Μαλά

————————————–

Χαιρετίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοποριακή, την πρωτοβουλία του υποψήφιου για την Προεδρία Σταύρου Μαλά, να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της περιουσιακής και οικονομικής του κατάστασης, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι ενέργειες όπως αυτή του Σταύρου Μαλά προάγουν τη διαφάνεια και ενισχύουν την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Δηλώσεις Ερντογάν

—————————

Προκλητικές και απαράδεκτες, που αντιστρέφουν πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα, χαρακτήρισε ο κ. Λουκαΐδης τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος αποδίδει σε πολιτικά κίνητρα της Ε.Ε. την στασιμότητα που παρατηρείται στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και ισχυρίστηκε ότι η χώρα του ακολουθεί μια πολιτική ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή.

Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι για το αδιέξοδο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απόλυτη και αποκλειστική  ευθύνη έχει η ίδια η Άγκυρα, αφού δεν συμμορφώνεται με το κεκτημένο και αμφισβητεί και υπονομεύει τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι η προεδρία του Συμβουλίου, ενώ δεν αναγνωρίζει το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ.

Τυφώνας Σάντι

———————-

Παράλληλα, ο κ. Λουκαΐδης εξέφρασε την συμπάθεια και την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών, τις τεράστιε

Keywords
Τυχαία Θέματα