Λουκέτο έβαλαν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην τουριστική Κάτω Πάφο

14:21 15/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην Αγίου Αντωνίου την πλέον τουριστική περιοχή της Πάφου από τις 70 επιχειρήσεις, λειτουργούν πια 6, ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου. Στην περιοχή είπε, από το ξενοδοχείο Paphos Beach μέχρι και το Paphos Garden δεν λειτουργεί καμία επιχείρηση, στην περιοχή του ΣΟΔΑΠ από τις 22 παρέμειναν ανοικτές οι 4, ενώ στους Τάφους των Βασιλέων λειτουργούν μόνο το 1/3 των επιχειρήσεων.

Πάρα πολλές οικογένειες βρίσκονται χωρίς εργασία ,πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, και κάποιες

άλλες αντιμετωπίζουν σωρεία χρεών, πρόσθεσε.

Στον δικό μας τον κλάδο, οι περισσότεροι επιχειρηματίες πρόσθεσε, είναι απογοητευμένοι είτε από τους συνδέσμους, είτε από την έλλειψη σημαντικής βοήθειας του κράτους. Εντός του μήνα Οκτωβρίου συνέχισε, έκλεισαν πολλά κέντρα αναψυχής, εκ των οποίων, τα περισσότερα δεν θα επαναλειτουργήσουν.

Είναι θλιβερή συμπλήρωσε , η εικόνα της τουριστικής Πάφου, με μόνο έξι περίπου επιχειρήσεις να έχουν παραμείνει ανοικτές από την 1η Νοεμβρίου στην πόλη μας. Ο τουρισμός στην Πάφο συνέχισε « μετά τον Νοέμβριο έχει πεθάνει, και το λυπηρό για μας είναι ότι περισσότερο από το 30% των επιχειρήσεων δεν θα επαναλειτουργήσουν στο χώρο των κέντρων αναψυχής».

Περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την περίοδο που βιώνουν τα μέλη του συνδέσμου του. Ο κόσμος είπε, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και ακόμη και αυτές οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν ενημερώσει τον σύνδεσμο, ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα κλείσουν. Ενδεικτικά ανέφερε πως κάθε πέντε επιχειρήσεις οι δύο δεν αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη τουριστική περίοδο.

Η Κύπρος συνέχισε, είναι ένας προορισμός που αν εμείς ως τουριστικοί φορείς καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε τους επισκέπτες μας, τότε θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες.

Όσον αφορά τα αιτήματα του κλάδου ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στην κατοχύρωση του επαγγέλματος προκειμένου όπως είπε ο επαγγελματισμός να κυριεύσει και να ορθοποδήσει ο κλάδος. Σχετικά με τα all inclusive εκτίμησε ότι την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα καλυφθεί το 95% των ξενοδοχειακών μονάδων που θα εφαρμόσουν την μέθοδο του all inclusive με αποτέλεσμα η επιβίωση των μικροεπιχειρήσεων να δεχτεί κι άλλα πλήγματα. Πρόσθεσε επίσης, πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η εποχικότητα.

Ο Μιχάλης Παπασάββας που διατηρεί κέντρο αναψυχής άδω και 13 χρόνια ανέφερε ότι η χρονιά που διανύουμε είναι από τις χειρότερες. Ο κ. Παπασάββας εκτίμησε πως η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο και την περίοδο των γιορτών ιδιαίτερα για την Κάτω Πάφο. Ήδη πρόσθεσε αρκετά κέντρα αναψυχής έχουν βάλει λουκέτο στην Κάτω Πάφο.

Ο Κώστας Αζίνας που διατηρεί επιχείρηση στην Αγίου Αντωνίου εδώ και μια 15ετία περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι καταστηματάρχες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ιδιαίτερα στην περιοχή του την Αγίου Αντωνίου ως πάρα πολύ δύσκολη. Ακόμη και τις μέρες των γιορτών σημείωσε, τα μηνύματα που έλαβε η Πάφος δεν είναι ενθαρρυντικά και εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τους υπόλοιπους μήνες του χειμώνα. Ο κ. Αζίνας επιβεβαίωσε επίσης ότι από τις 70 επιχειρήσεις στην Αγίου Αντωνίου λειτουργούν και υπολειτουργούν μόνο οι 6. Από την περιοχή μας είπε , την Αγίου Αντωνίου δεν αναμένουμε μεγάλες αυξήσεις στην προσέλευση τουριστών . Άλλωστε η περιοχή μας, κατέληξε, είναι παραγκωνισμένη από την δημοτική αρχή , η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετήσει ούτε ένα στολίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα