Λύπη για την κατάσταση της οικονομίας εκφράζουν οι Οικολόγοι μετά από συνάντηση με την Τρόικα

16:52 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη λύπη εξέφρασε σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με την Τρόικα, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Αδωνης Γιάγκου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ‘να βάλουμε μυαλό έστω και την υστάτη’ για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την χώρα μας στη θέση που θα έπρεπε να έχει.

«Με μεγάλη λύπη είχαμε αυτή τη συνάντηση αφού καταφέραμε

να φέρουμε τη χώρα μας σ’ αυτό το επίπεδο, όπου να πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις για τα ευκόλως εννοούμενα και ταυτόχρονα, να ζητούμε κατανόηση για να μην πάρουν τα μέτρα τα οποία θα είναι επώδυνα για το λαό», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς η κατάσταση είναι άσχημη», ενώ ανέφερε ότι «ως Οικολόγοι έχουμε επανειλημμένα δώσει θέσεις και απόψεις».

«Ελπίζουμε να βάλουμε μυαλό έστω και την υστάτη για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την χώρα μας στη θέση που θα έπρεπε να έχει», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο το Κίνημα έθεσε ‘κόκκινες γραμμές’ στην Τρόικα, ο κ. Γιάγκου αντέστρεψε την ερώτηση: «Εσείς νομίζετε ότι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε τις κόκκινες μας γραμμές στη θέση που είμαστε;»

«Φέραμε την Τρόικα για να μας πει σε ποια θέση είμαστε σήμερα», είπε, προσθέτοντας πως «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Ποιες, διερωτήθηκε, «είναι οι πραγματικές ανάγκες δανειοδότησης, δεν μας τις έχουν αναφέρει. Το πραγματικό πρόβλημα στις τράπεζες», πρόσθεσε, σε ποιο μέγεθος είναι», διερωτήθηκε επίσης.

«Οταν μάθουμε κι εμείς τι συμβαίνει τότε να δούμε τι κόκκινες γραμμές μπορούμε να ζητούμε και να επιβάλλουμε», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα