Μ. Γιωργάλλας:” Το κράτος, οι εργοδότες και οι κοινωνικοί εταίροι να συντάξουν ένα πενταετές σύμφωνο για ανάσχεση της ανεργίας “

14:49 19/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μιχάλης Γιωργάλλας με σημερινές δηλώσεις του σχολίασε και την επικίνδυνη αύξηση της ανεργίας και ανέφερε:
«Η προσπάθεια για μείωση της ανεργίας πρέπει να μας ενώσει όλους. Η ανεργία έχει κορυφωθεί επικίνδυνα και απειλεί πλέον την κοινωνική συνοχή. Εμείς προτείνουμε όπως το κράτος, οι εργοδότες και οι κοινωνικοί εταίροι να συντάξουν ένα πενταετές σύμφωνο για ανάσχεση της ανεργίας με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και που όλοι θα δεσμευτούν να υλοποιήσουν.
Σήμερα, πρέπει να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα χιλιάδες

νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς στους άνεργους νέους για να αποκαταστήσουμε την επαφή τους με την αγορά εργασίας. Γιατί το πιο πολύτιμο και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, βλέπει να υπονομεύεται το μέλλον του.
Πρέπει σε συνεργασία και με άλλες χώρες της ΕΕ να επιδιώξουμε κοινές δράσεις κατά της ανεργίας οι οποίες θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκούς πόρους από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Η ανεργία ειδικά στις τάξεις των νέων παραμένει η μάστιγα σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Ως εκ τούτου μπορούμε να βρούμε συμμάχους και όλοι μαζί να απαιτήσουμε να γίνει πιο δραστική η συμβολή της ΕΕ στην καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά στις χώρες του Νότου που βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα