Μακριά από πετρελαϊκή βιομηχανία οι νήσοι Λοφότεν στη Νορβηγία

10:25 13/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα νέα κυβερνώντα κόμματα της Νορβηγίας σχεδιάζουν να κρατήσουν μακριά από τις πετρελαϊκές εταιρείες τις αρκτικές νήσους Λοφότεν, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Aftenposten, την Παρασκευή, η οποία επικαλείται πηγές κοντά στις ηγεσίες των κομμάτων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τα κόμματα των Συντηρητικών και Πρόοδος, που νίκησαν στις εκλογές

τη Δευτέρα, χρειάζονται ακόμα ένα από τα δύο κεντρώα κόμματα για να αποκτήσουν πλειοψηφία στη Βουλή και το σχέδιο τους να ανοίξουν τις νήσους Λοφότεν σε εξορύξεις αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι Φιλελεύθεροι και οι Χριστιανοδημοκράτες, που αναμένεται να εισέλθουν σε συνομιλίες για συνασπισμό με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα την ερχόμενη εβδομάδα, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να κρατηθούν εκτός πετρελαϊκής βιομηχανίας οι νήσοι και να προστατευθεί το αγνό περιβάλλον τους, ο τουρισμός και τα μεγαλύτερα στον κόσμο αποθέματα μπακαλιάρου.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία ζήτησε να της δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσει σε εξορύξεις στην περιοχή σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν νέα αποθέματα πετρελαίου καθώς η παραγωγή σε νοτιότερες περιοχές μειώνεται και η εθνική παραγωγή αναμένεται να πέσει σε χαμηλό ρεκόρ 25 χρόνων φέτος.

Η θαλάσσια περιοχή των νήσων Λοφότεν εκτιμάται ότι έχει 8% των υδρογονανθράκων της Νορβηγίας που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί με τις σεισμογραφικές έρευνας να έχουν εντοπίσει 50 σημεία που μπορεί να περιέχουν ανακτήσιμα αποθέματα της τάξης των 1,27 δισ. βαρελιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα