Μαλάς: Γάμος με προικοσύμφωνο, οι προσπάθειες ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

09:22 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Υπάρχουν γάμοι που προέρχονται από ειδύλλια και υπάρχουν γάμοι που προέρχονται από συνοικέσια και από προικοσύμφωνα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του χθες βράδυ στο περιθώριο της ετήσιας χοροεσπερίδας στον Πύργο Τηλλυρίας, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «είχα την εντύπωση ότι οι γάμοι που προέρχονται από συνοικέσια και προικοσύμφωνα ήταν μέρος του παρελθόντος.

Προφανώς αναδεικνύονται και στην πολιτική μας ζωή οι γάμοι με προικοσύμφωνα. Αυτό θα το κρίνει ο πολίτης εάν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να πολιτευόμαστε και να ξεχνούμε τις παραδοσιακές μας θέσεις και θα κριθούμε όλοι φυσικά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».

Ο κ. Μαλάς είπε ότι παραμένει θιασώτης της συνεργασίας σε βάση αρχών.

«Αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε όλοι. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι συνεργασίες σε βάση αρχών και ποιες είναι οι συνεργασίες σε βάση των οποιονδήποτε άλλων συγκυριακών καταστάσεων, οι οποίες αναδεικνύονται μέσα από πολιτικές επιλογές, κατά κύριο λόγο επιλογές των ηγεσιών», πρόσθεσε ο κ. Μαλάς.

«Η δική μας υποψηφιότητα είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που στηρίζεται μεν από το ΑΚΕΛ σαν κύριο υποστηρικτή, αλλά στηρίζεται και υποστηρίζεται από κοινωνικά στρώματα, τα οποία εκφράζουν συνεχώς την υποστήριξή προς τη δική μας την υποψηφιότητα», είπε ο κ. Μαλάς.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε υποψήφιος μπορεί να πει ότι η δική του υποψηφιότητα στηρίζεται μόνο από ένα κομματικό χώρο, νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρο και ακόμα οι υποψηφιότητες που στηρίζονται από συγκεκριμένους χώρους φαίνεται ότι δεν υποστηρίζονται με ένα συμπαγή τρόπο και κατά κύριο λόγο στο χώρο του κέντρου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη χοροεσπερίδα που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύργου Τηλλυρίας, ο κ. Μαλάς, ανέφερε ότι ο κυπριακός πολιτισμός αναπνέει και αναπτύσσεται διότι υπάρχουν τα χωριά και εκδηλώσεις όπως αυτές προάγουν τον κυπριακό πολιτισμό ο οποίος ομολογουμένως βρίσκεται σε μια φθίνουσα πορεία.

«Η αστυφιλία οδηγεί τον κόσμο στις πόλεις, τα χωριά ερημώνονται και κατ’ επέκταση ο κυπριακός πολιτισμός χάνεται. Γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση σαν πολιτεία να στηρίζουμε κάθε είδους πολιτισμικές εκδηλώσεις στα χωριά διότι αυτές οι μικρές παρεμβάσεις που κάνει η πολιτεία, κρατούν τον κόσμο, τον φέρνουν πίσω στα χωριά που κρατούν τον κυπριακό πολιτισμό ακόμη ζωντανό», ανέφερε.

«Για τα επόμενα 50 χρόνια η πρόβλεψη είναι ότι τα πλείστα χωριά θα χαθούν στην Κύπρο και δυστυχώς αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια ακριτική περιοχή ο Πύργος, μια περιοχή που κρατιέται με δόντια και με νύχια. Σίγουρα το άνοιγμα του οδοφράγματος έχει βοηθήσει αρκετά για την οικονομική ανάπτυξη του Πύργου και πρέπει να τον στηρίζουμε», πρόσθεσε.

«Σαν Υπουργός Υγείας να τονίσω ότι το κράτος έχει βάλει και στο φετινό προϋπολογισμό αλλά και στον προϋπολογισμ

Keywords
Τυχαία Θέματα