Μαλάς: Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να “μην πηδήξουν από το καράβι”

16:12 20/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για υπογραφή το συντομότερο του μνημονίου, εκφράζει την αποφασιστικότητα και τη σοβαρότητα της Κυβέρνησης ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ευχήθηκε παράλληλα, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, “να μην αρχίσουν κάποιοι να πηδούν από το καράβι”.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του ετήσιου φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ

στη Λεμεσό, ο κ. Μαλάς είπε πως δεν είναι μόνο η Κυβέρνηση που πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και τα πολιτικά κόμματα του τόπου και πως “όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να δείξουν συλλογικότητα, υπευθυνότητα και συναίνεση”.

“Εύχομαι, αυτό το καράβι που έχει ξεκινήσει την πορεία του προς την Τρόικα και πάνω στο οποίο φαίνεται, αυτή την στιγμή, πέραν φυσικά από την Κυβέρνηση που είναι στο πηδάλιο, να βρίσκονται συνεπιβάτες και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όταν θα αρχίσει να διαπραγματεύεται με την Τρόικα να μην αρχίσουν κάποιοι να πηδούν από το καράβι και να λένε επειδή τώρα δεν τα έχει αποδεχθεί η Τρόικα, ενδεχομένως δεν θα πρέπει να δώσουμε αυτήν τη μάχη”, συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε επίσης ότι “η συνταγή της αυστηρής λιτότητας δεν είναι η απάντηση στα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου” και ευχήθηκε όπως όλοι συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη θέση της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής αναπροσαρμογής και ότι “δεν θα πρέπει να ξεπουλήσουμε, μέσα σε μια οπορτουνιστική αν θέλετε προσέγγιση, τους δημόσιους οργανισμούς που είναι κερδοφόροι”.

Πρόσθεσε ακόμη πως, αν σε μεταγενέστερο στάδιο υποσκαφθεί η Κυβέρνηση, “αυτό θα δώσει αμέσως το πρόσχημα στην Τρόικα να πει πως εδώ υπάρχει μια διαφορετική άποψη και δεν συμφωνούμε μαζί σας και θα προχωρήσουμε με αυτήν την άποψη και όχι με την άποψη που προτείνετε εσείς”.

Όσον αφορά στην προχθεσινή δημοσκόπηση του ΡΙΚ, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως “έχει δείξει ξεκάθαρα ότι θα έχουμε εκλογές δυο γύρων και ο κ. Αναστασιάδης και εγώ θα βρισκόμαστε στο δεύτερο γύρο και εκεί τα πράγματα σίγουρα θα κριθούν και από τις αποφάσεις, τις οποίες θα πάρουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν θα βρίσκονται στο 2ο γύρο και γι’ αυτό είναι η δική τους απόφαση που θα μετρήσει στο ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Είπε, επίσης, ότι η διαφορά που καταγράφεται από τον Νίκο Αναστασιάδη οφείλεται στο ότι η δημοσκόπηση καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν 4-5 μήνες πριν τις Προεδρικές εκλογές και πως “ακόμα οι πολίτες δεν έχουν μπει στην ένταση της σκέψης και του προβληματισμού για τις προεδρικές εκλογές”. Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι “όσο περνά ο χρόνος και όσον εμείς κατεβαίνουμε κάτω στον πολίτη και εξηγούμε τις θέσεις μας, θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και στις δημοσκοπήσεις και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι, το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί”.

Τέλος, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους σκέφτονται να απέχουν από το δικαίωμα της ψήφου και ιδιαίτερα σ

Keywords
Τυχαία Θέματα