Μαλάς: Το στοίχημα είναι η ανάπτυξη

20:32 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το στοίχημα, τόνισε, είναι η ανάπτυξη, που διασφαλίζεται με προσέλκυση ξένων επενδύσεων, μέσω μίας δυναμικής οικονομικής διπλωματίας. Στοιχειοθετώντας τη θέση του αυτή, ο κύριος Μαλάς, υποστήριξε ότι με μία ανάπτυξη που θα αποφέρει στο κράτος το συγκαταβατικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, θα οδηγήσει την Κύπρο έξω από την ύφεση μέσα σε τρία χρόνια. Η μέγιστη αξιοποίηση των νέων και ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων, ιεραρχείται ψηλά στις προτεραιότητες του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά.
Είναι

παραλογισμός, είπε ο κύριος Μαλάς, η Κύπρος να διαθέτει ένα σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα των επιστημών, το οποίο να παραμένει αναξιοποίητο. Πρότασή του είναι η στροφή στην έρευνα και την καινοτομία, μέσω ενός προγράμματος χαμηλού κόστους που θα απορροφήσει 2000 νέους επιστήμονες και θα αποφέρει πενταπλάσιο κέρδος.
Όσον αφορά στα ψηλά ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στους νέους, ο κύριος Μαλάς ανέπτυξε την πρότασή του για πρόσβασή τους στις χιλιάδες θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα και που λόγω ανισότητας στους όρους εργασίας οδηγούν σε εκτοπισμό των Κυπρίων εργαζομένων. Οφείλουμε, τόνισε ο κύριος Μαλάς, να εξεύρουμε τη φόρμουλα, σε διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα, που να διευκολύνει Κύπριους εργοδότες να προσλαμβάνουν εργατικό δυναμικό από την εγχώρια αγορά.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς διαβεβαίωσε εκ νέου ότι πολιτεύεται στη βάση αρχών, αναφέροντας ότι διακύβευμα των προεδρικών εκλογών θα είναι η αξιοπιστία και η ιστορία του καθενός. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός διαθέτει αλάνθαστο κριτήριο και θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα