Μαθητές δεν πήγαν σχολείο λόγω απεργίας των λεωφορείων

14:52 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε καμία περίπτωση δεν θα τιμωρηθούν με οποιονδήποτε τρόπο οι μαθητές, εφόσον υπάρχει γραπτή δήλωση του γονέα ότι δεν ήταν εξ υπαιτιότητας του παιδιού που δεν πήγε σήμερα σχολείο, δηλώνει η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Ζήνα Πουλλή.

Ερωτηθείσα κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για την απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία και πώς επηρεάστηκαν οι μαθητές, η κ. Πουλλή είπε ότι

είχαν ειδοποίηση από το πρωί ότι σε κάποια σχολεία της υπαίθρου δεν κατέστη δυνατό να προσέλθουν όλοι οι μαθητές τους.

«Δώσαμε αμέσως εντολές. Οι καθηγητές σε καμία περίπτωση δεν θα εγκατέλειπαν το σχολείο και θα γινόταν εξατομικευμένη διδασκαλία με όσους μαθητές υπήρχαν στις τάξεις. Εξάλλου, είναι πάγιο αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και να γίνεται εξατομικευμένη διδασκαλία. Οσοι μαθητές ήταν σε κάθε τάξη, δύο, τρεις, τέσσερις, θα καθόταν ο καθηγητής μαζί τους να τους λύσει τις απορίες, να δει τι προβλήματα έχουν, να τους βάλει μια επιπλέον άσκηση. Διαβεβαιώσαμε και τους γονείς και τους μαθητές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τιμωρηθούν με οποιονδήποτε τρόπο με τις απουσίες οι μαθητές, διότι εφόσον υπάρχει γραπτή δήλωση του γονέα ότι δεν ήταν εξ υπαιτιότητας του παιδιού που δεν πήγε σχολείο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν θα χρεωθούν οι μαθητές με απουσίες, η κ. Πουλλή είπε ότι το μελετούν και πρόσθεσε ότι ζήτησαν από τα σχολεία τον ακριβή αριθμό των μαθητών που παρουσιάστηκαν σήμερα και ζήτησαν, παράλληλα, από τις διευθύνσεις των σχολείων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία των λεωφορείων να γίνουν ενέργειες να εξευρεθούν άλλοι τρόποι προσέλευσης των μαθητών, δηλαδή μεταξύ τους οι μαθητές και οι γονείς.

«Επεξεργάζονται τρόπους αντιμετώπισης οι διευθύνσεις των σχολείων», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Πουλλή είπε ότι οι περισσότερες απουσίες ήταν από παιδιά που προέρχονται από την ύπαιθρο, τα οποία χρειάζονται λεωφορεία για να διακινούνται.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, σε παρέμβασή του, είπε «όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ανάγκες να ξέρετε ότι εμείς εδώ είμαστε για να βοηθούμε και να στηρίζουμε».

Οσον αφορά το θέμα των απουσιών, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι «έχει παρέλθει ο χρόνος πλέον να εξαντλούμε την αυστηρότητα μας και την όποια παιδαγωγική μας προσέγγιση, ξεφεύγοντας από το πνεύμα πολλές φορές και μένοντας μόνο στο γράμμα είτε του νόμου ή του κανονισμού είτε αυτά είναι στολές, είτε αυτά είναι μαλλιά, είτε αυτά είναι απουσίες».

Ας κάνουμε, είπε ο Υπουργός, τη δουλειά μας όπως πρέπει να την κάνουμε μέσα στα σχολεία ουσιαστικά. «Ας δούμε τα παιδιά με το σεβασμό που τους αξίζει και την αγάπη που χρειάζονται για να πάρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, να τηρούνται οι κανονισμοί», αλλά από την εξάντληση οποιασδήποτε αυστηρότητας και την επιμονή σε κάποια μόνο πράγματα, χάνεται η ουσία, αυτά «έχουν παρέλθει και να κατανοήσουμε όλοι ότι μπροστά μας κοιτάζουμε με όραμα την υπόθεση σωστή παιδαγωγική προσέγγιση και σωστά και καλά μαθησιακά αποτελέσματα»,

Keywords
Τυχαία Θέματα