Μαύρη τρύπα στο Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ

10:47 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβληματισμό εκφράζει ο Αντιπρόεδρος Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που φέρουν τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ να προχωρά ”σε περίεργες επενδύσεις με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων μελών του Ταμείου”.

Ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ πιστεύει πως η διαχείριση των

Ταμείων Συντάξεων πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών, με διαφάνεια, με ξεκάθαρους και προδιαγραμμένους επενδυτικούς στόχους και πάντα με τις συμβουλές ειδικών εμπειρογνώμων.

”Δυστυχώς είναι πολλά τα παραδείγματα όπου στο παρελθόν τέτοιες «επενδύσεις» έγιναν για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων και όχι για την ενίσχυση της φερεγγυότητας και της βιωσιμότητας των εμπλεκόμενων ταμείων”, συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το ΔΗΚΟ προτίθεται να εγγράψει ως θέμα προς συζήτηση την επενδυτική πολιτική των ταμείων Συντάξεων των Ημικρατικών Οργανισμών στη Βουλή και να απαιτήσει την άμεση συζήτηση αυτού του θέματος αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα