Μαυρογιάννης: Η ΕΕ να στραφεί προς τους πολίτες της

19:12 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυπριακή Προεδρία θα εργαστεί ούτως ώστε οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λειτουργούν υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών, τόνισε ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Παράλληλα, ζήτησε από όλα τα θεσμικά όργανα της Ενωσης και τους κοινωνικούς εταίρους να εργαστούν συλλογικά σε μια προσπάθεια να εκπληρωθεί το όραμα που έθεσε η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ για μια Καλύτερη Ευρώπη, με τον πολίτη στο επίκεντρό της.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στις

Βρυξέλλες, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Προεδρίας να εργαστεί «Προς μια Καλύτερη Ευρώπη», λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ένα συγκεκριμένο στόχο, o οποίος θα υλοποιηθεί μέσα από το πρόγραμμα εργασίας της Προεδρίας.

Συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα εργαστεί για να εστιάσει τις πολιτικές της ΕΕ υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναζητήσει εκτενή συνεργασία με όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, είπε, είναι να εργαστεί για μια Ευρώπη που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της.

Για να πετύχουμε αυτό το στόχο, συνέχισε, πρέπει να τοποθετήσουμε ξανά τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΕΟΚΕ Στάφαν Νίλσον, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι Μια «Καλύτερη Ευρώπη» μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων.

Αναφερόμενος στην ΕΟΚΕ, είπε ότι η Κυπριακή Προεδρία εκτιμά ιδιαίτερα τη μακρόχρονη εμπειρία της, καθώς και τον εξέχοντα ρόλο που κατέχει στην οικοδόμηση κοινωνικού διαλόγου.

Χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μια δυναμική και ζωντανή κοινωνία των πολιτών για να επιτύχουμε συναίνεση στα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας και να ανακτήσει η Ευρώπη την αξιοπιστία της, γεφυρώνοντας έτσι και το δημοκρατικό έλλειμμα, συνέχισε.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ είπε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με την Κυπριακή Προεδρία και διαβεβαίωσε ότι θα την στηρίξει στο έργο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα