Με αναφορά στα Βαρώσια το μήνυμα του Έρογλου για το μπαϊράμι

15:36 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρχίζει αύριο το τριήμερο της γιορτής των γλυκισμάτων (Şeker Bayramı) ενώ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του μήνα των νηστειών για τους μουσουλμάνους (Ραμαζάνι).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, χθες με απόφασή του το «υπουργικό συμβούλιο» έδωσε άδεια λόγω της εορτής στους «δημοσίους υπαλλήλους» από σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι. Στην αγορά, προστίθεται, παρατηρείται μειωμένη κίνηση με περιορισμένες τις αγορές για τα παιδιά, καθώς αυτό το μπαϊράμι αφορά κυρίως τα παιδιά. Γραφεία και τράπεζες θα είναι

κλειστά για τέσσερις ημέρες.

Αύριο, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου και ο διοικητής του κατοχικού στρατού, Ισμαήλ Σερντάρ Σαβάς θα δώσουν χωριστές δεξιώσεις με αφορμή την θρησκευτική εορτή που λόγω του ότι συμπίπτει φέτος με την επέτειο των Κοκκίνων, αυτές θα πραγματοποιηθούν αντί για πρωί το βράδυ.

«Αστυνομία», «πυροσβεστική» και «νοσοκομεία» έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, σημειώνεται, λόγω του Ραμαζανιού, ενώ ο κατεχόμενος δήμος Λευκωσίας έχει ετοιμάσει τον χώρο της έκθεσης, όπως αναφέρεται, για να φιλοξενήσει όσους θέλουν να γιορτάσουν το μπαϊράμι.

Στο μήνυμά του για το Ραμαζάνι, ο Ντερβίς Έρογλου αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των «εκλογών» της 28ης Ιουλίου λέγοντας πως ο «λαός» έστειλε το μήνυμα για συμβατικότητα, καθώς δεν δόθηκε σε κανένα κόμμα το απαραίτητο ποσοστό για τον σχηματισμό μονοκομματικής «κυβέρνησης». Το ψευδοκράτος, πρόσθεσε, χρειάζεται μια νέα αναδόμηση και έχει ανάγκη εξόρμησης προς τα εμπρός.

Ο Τ/κ ηγέτης έκανε λόγο στην ανάπτυξη στα βασικά θεμέλια της οικονομίας και στις αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν στο «σύνταγμα» και στις «νομοθεσίες» για τις «εκλογές» και τα πολιτικά κόμματα. Πρέπει, σημείωσε, να αναζητηθεί μια διευρυμένη συμφωνία για όλα αυτά και την πραγματοποίηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Εάν ρωτηθεί για το θέμα, συμπλήρωσε, θα πει την άποψή του.

Για το Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε ότι αναμένει μια νέα κινητικότητα το επόμενο διάστημα υποστηρίζοντας ότι «αν οι ε/κ γείτονες δεν κάνουν πίσω από τα λόγια τους, οι συνομιλίες πρέπει να συνεχίσουν τον Οκτώβριο από το σημείο όπου σταμάτησαν. Τα ΗΕ δεν πρέπει να εμψυχώσουν την αρχή από το μηδέν, την αναβολή της επίλυσης και να επιτρέψουν τα παιχνίδια με το χρόνο.

Το να λέγεται στην τ/κ πλευρά «δώστε μας τα Βαρώσια και να ξεκινήσουμε, φέρτε αυτό ή εκείνο, για μας δείχνει ότι δεν ξέρουν τα όριά τους και είναι αδιάλλακτοι». Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, έχει απηυδήσει από τα παιχνίδια της ε/κ πλευράς και το ότι η ΕΕ και τα ΗΕ επιτρέπουν αυτά τα παιχνίδια. Οι Τ/κ, είπε, δεν θέλουν να ζουν κάτω από «εμπάργκο» και υπό απομόνωση. Ο «λαός», όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη δική του βούληση, τα κυριαρχικά δικαιώματά του, τα εδάφη του, την ελευθερία του και τις εγγυήσεις της Τουρκίας και αυτό το δηλώνει με κάθε αφορμή και σε αυτές τις «εκλογές».

Θα παρακαθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με καλή πρόθεση, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, ενώ οι Ε/κ θα συνεχίσουν να σφετερίζονται τα δικαιώματα των Τ/κ, δεν θα καταφέρουν τίποτα στο τραπέζι των συνομιλιών και θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα να μην κάνουν βήματα κατόπιν συνεννόησης με την Τουρκίας προς όφελος του «λαού», όπως αναφέρθηκε στους Τ/κ.

Ευχήθηκε τέλος υγεία και ευτυχία σε όλους και έναν μπαϊράμι χωρίς ατυχήματα και προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα