Με δυναμικά μέτρα απειλούν οι μικροί επιχειρηματίες

16:02 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μικροί επιχειρηματίες θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους κατά την διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εάν δεν ληφθούν έγκαιρα από την Κυβέρνηση μέτρα για στήριξή τους, δήλωσε την Παρασκευή ο Σοφοκλής Μούσουλος, Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΠΑΣΥΜΕ).

Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Μούσουλος είπε ότι όσο περνά ο χρόνος και τα αποτελέσματα των επαφών «είναι αρνητικά ή δεν υπάρχουν αποτελέσματα λόγω αδιαφορίας

ή ανικανότητας από πλευράς Κυβέρνησης, σίγουρα η σκέψη μας είναι να αναλάβουμε πιο δυναμικά μέτρα κάτι το οποίο απευχόμαστε αλλά είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε εάν χρειαστεί».

«Θα λάβουμε δυναμικά μέτρα, θα μας δείτε και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών θα μας δείτε να υποδεχόμαστε εμείς τους ξένους επισκέπτες κατά την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΕ.

Ο κ. Μούσουλος είπε ότι «αυτό που ζητούμε είναι όπως εμείς οι πάσχοντες μικροί επιχειρηματίες βοηθήσουμε την Κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας κατάστασης διάσωσης της κυπριακής οικονομίας και δεν θέλουμε αντιπαραθέσεις».

Πρόσθεσε ότι ως ΠΑΣΥΜΕ «υπενθυμίζουμε ότι το μεγάλο θαύμα μετά την τουρκική εισβολή του 1974 έγινε από τους μικρούς επιχειρηματίες και μπορούμε να το επαναλάβουμε αυτό το θαύμα».

Δήλωσε περαιτέρω ότι «σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα δικά μας περίπου 50 με 70 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα και όταν ρωτήθηκε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού τι θα κάνει για αυτό το ζήτημα μάς απάντησαν ότι έχει τώρα συσταθεί επιτροπή για να μελετήσει στατιστικά πόσες επιχειρήσεις κλείνουν».

Στην Κύπρου υπάρχουν σήμερα 63 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, «οι οποίες όλες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης», όπως είπε ο κ. Μούσουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η οικονομική κρίση άρχισε το 2008 «και εάν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να έρχεται το 2012, να σκέφτεται να κάνει έρευνα για το πόσες επιχειρήσεις κλείνουν».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΕ είπε πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δομική αντιμετώπιση του προβλήματος της κρίσης».

Πρόσθεσε ότι «είχαμε μάθει με την εφορία της ανάπτυξης για πολλά χρόνια με δανειοδοτήσεις και με υποθήκες και όταν ήρθε πραγματικά η κρίση κανένας δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση».

Ο κ. Μούσουλος είπε ότι «για αυτό τον λόγο πρέπει αμέσως να κινηθούν οι πολιτειακοί άρχοντες με συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για να σωθεί η οικονομία αυτού του τόπου, η οποία κινδυνεύει και ακούγεται ο γδούπος της πόρτας στον προθάλαμο του μηχανισμού στήριξης και τότε θα είναι πολύ αργά».

Για την ανεργία, ο κ. Μούσουλος είπε ότι «προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα άρα η ανεργία που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα είναι ένα μεγάλο σήμα κινδύνου για το τι συμβαίνει και το τι έπεται».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΜΕ είπε ότι «η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι οι μικροί επιχειρηματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα