Με ελαφρούς τραυματισμούς σημαδεύτηκε στην επαρχία Πάφου η πρώτη ημέρα έναρξης του κυνηγίου του ενδημικού θηράματος

18:42 3/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τον τραυματισμό ενός κυνηγού σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα της έναρξης του κυνηγίου του ενδημικού θηράματος στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πρόκειται για 42χρονο κυνηγό από το Λιοπέτρι ο οποίος ενώ κυνηγούσε σε έδαφος της κοινότητας Κοίλης, της επαρχίας Πάφου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παραπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει σε απότομη χαράδρα ύψους 100 μέτρων περίπου.

Αμέσως στη σκηνή κλήθηκε όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας το οποίο μαζί με μέλη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας Πάφου συνέβαλαν στην ανάσυρση

του 42χρονου κυνηγού.

Ο κυνηγός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διέγνωσε πως αυτός είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί του πόδι και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απελύθη.

Εξάλλου στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου έσπευσαν αρκετοί κυνηγοί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας με μικροτραυματισμούς από σκάγια και διαστρέμματα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως οι βασικές προβλέψεις του έχουν επιβεβαιωθεί .

Η παρατεταμένη ξηρασία είπε, δεν επέτρεψε στους κυνηγητικούς σκύλους να «ξετρυπώσουν» τους λαγούς .

Πρόσθεσε επίσης, πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στις 9:00 με 10:00 το πρωί στην Επαρχία Πάφου , οι περισσότεροι κυνηγοί όπως είπε εγκατέλειψαν το κυνήγι , και αποχώρησαν πριν το μεσημέρι.

Ο κ. Πιττοκοπίτης σημείωσε ακόμη, πως χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας της έναρξης του κυνηγίου του ενδημικού θηράματος ήταν η ανυπαρξία των λαγών και τα λιγοστά περδίκια.

Απηύθυνε εκ νέου επίσης έκκληση σ’ όλους τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή της πρόκλησης ατυχημάτων, να δίνουν επίσης προσοχή στα θέματα ασφάλειας και να σέβονται και να προστατεύουν τις ξένες περιουσίες

Καταλήγοντας ο κ. Πιττοκοπίτης σημείωσε πως την επαρχία Πάφου επισκέφτηκαν σήμερα μεγάλος αριθμός κυνηγών που εξόρμησαν και από άλλες επαρχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα