Με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ήρθησαν τα απεργιακά μέτρα στο «ΣΙΓΜΑ»

19:01 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ήρθησαν στις 16.30 τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» μετά την απόφαση της Διεύθυνσης του συγκροτήματος να αποσύρει τις απολύσεις και αποκοπές μισθών που έθεσε σε εφαρμογή από χθες. Από την ώρα της άρσης των απεργιακών μέτρων, ο τηλεοπτικός σταθμός επανήλθε στη συνήθη ροή του προγράμματος του.

Οι απεργοί του τηλεοπτικού καναλιού είχαν τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα περιοδικά του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», οι οποίοι κατήλθαν σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας.

Όπως

δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ Λευκωσίας – Κερύνειας Μιχάλης Καζαμία,ς με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας συνεκλήθη στις 7.45 αύριο το πρωί σύσκεψη υπό την αιγίδα του Διευθυντή της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, αφού προηγήθηκε απόσυρση των όποιων μονομερών αποφάσεων πήρε η Διεύθυνση του συγκροτήματος.

«Αποσύρθηκαν οι μονομερείς αποφάσεις και αποσύραμε και εμείς τα μέτρα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «θα πάμε στο Υπουργείο Εργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι πλευρές σέβονται τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και τις εισηγήσεις ή και προτάσεις που κατέθεσε ήδη το Υπουργείο Εργασίας».

«Αύριο δίνεται η ευκαιρία να πρυτανεύσει η καλή διάθεση και βάση των προτάσεων του Υπουργείου Εργασίας να βρεθεί η προσδοκώμενη λύση για το καλό όλων», συνέχισε και ανέφερε ότι ήρθησαν τα απεργιακά μέτρα μετά την άρση των μονομερών ενεργειών της διεύθυνσης του τηλεοπτικού σταθμού.

Κατέληξε τονίζοντας ότι «ο στόχος μας είναι να βρεθεί λύση βάσει ενός κοινού αποδεκτού πλαισίου του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα