Με πώληση μετοχών της EasyJet απειλεί ο Στέλιος Χατζηιωάννου

19:27 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ του ιδρυτή της βρετανικής αεροπορικής EasyJet και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αποτελεί η απειλή του Στέλιου Χατζηιωάννου να μειώσει περαιτέρω το μερίδιο των μετοχών που κατέχει η οικογένειά του.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο σερ Στέλιος προειδοποιεί ότι αν το Δ.Σ. προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου αγοράς αεροσκαφών θα πουλήσει μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών που κατέχει ο ίδιος, ο αδερφός και η αδερφή του.

Αποκαλύπτει δε ότι σε ένδειξη

διαμαρτυρίας για τα σχέδια του Δ.Σ. έκαστος εκ των τριών τους πούλησε 200.000 μετοχές της εταιρείας. Η κίνηση αυτή φέρνει το συνολικό ποσοστό που κατέχει η οικογένεια στη μετοχική σύνθεση της EasyJet λίγο κάτω από το 37%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου αντιτίθεται στα σχέδια επέκτασης της EasyJet από το 2008 με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που ίδρυσε το 1995. Ο ίδιος θεωρεί ότι η EasyJet οφείλει να επικεντρωθεί στην επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών κερδών για τους μετόχους της, αποφεύγοντας την «με κάθε κόστος εξάπλωση».

Έχει επίσης ταχθεί κατά των υπέρογκων επιμισθίων για τους διοικούντες την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα