Με συνδιαλλαγή θα επιλυθούν τα προβλήματα στο χαλούμι

11:57 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με σύνεση, συνδιαλλαγή και αποφυγή ακροτήτων θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν το χαλούμι, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης ο οποίος το απόγευμα θα συναντηθεί με το Σύνδεσμο Τυροκόμων.

«Το απόγευμα θα υπάρχει συνάντηση με το Σύνδεσμο Τυροκόμων, στην παρουσία και του Υπουργού Εμπορίου, και το θέμα που θα συζητηθεί είναι ο φάκελος για το χαλούμι, για να δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω, γιατί εμάς η επιθυμία μας είναι επιτέλους να λήξει η υπόθεση χαλούμι και να κατακυρωθεί το όνομα στην Κύπρο», είπε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις

των αγελαδοτρόφων μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής στην οποία επήλθε συμφωνία με τους αιγοπροβατοτρόφους για την ποσόστωση στο χαλούμι, ο Υπουργός επανέλαβε ότι «υπάρχει περιθώριο για συνύπαρξη όλων και δεν χρειάζεται ένας να έχει την αποκλειστικότητα και ο άλλος να είναι στο δρόμο».

«Υπάρχει περιθώριο και για αιγοπρόβειο γάλα και για αγελαδινό γάλα για παραγωγή και χαλουμιού και τυριών και φέτας και οτιδήποτε άλλο γαλακτοκομικό προϊόν, άρα χρειάζεται λίγη συνδιαλλαγή και σύνεση και όχι ακρότητες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα