Με τη μέθοδο του ΒΟΤ θα υλοποιηθεί το Αποχετευτικό του Δήμου Αραδίππου

16:07 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Αραδίππου αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να βγει σε προσφορές προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του αποχετευτικού, με τη μέθοδο ΒΟΤ. Ανάλογη έγκριση θα χρειαστεί και από το Τμήμα Υδάτων, καθώς το αποχετευτικό θα δημιουργηθεί ως σύμπλεγμα με άλλους Δήμους και κοινότητες στην περιφέρεια της Αραδίππου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «σύμφωνα

με μελέτη του Τμήματος Υδάτων που έγινε με βάση τη γεωγραφική κατανομή του τοπίου της Αραδίππου, ορισμένες περιοχές του Δήμου θα έπρεπε να ενταχθούν στο Συμβούλο Αποχετεύσεων Λάρνακας και αντίστροφα περιοχές της Λάρνακας να ενταχθούν στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αραδίππου».

Εξήγησε ακόμα ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου και του «προηγούμενου Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος επέμενε ότι έπρεπε να γίνει ενοποίηση των Συμβουλίων Αποχετεύσεων Λάρνακας και Αραδίππου χωρίς μελέτη, κάτι για το οποίο εμείς συμφωνούσαμε μεν αλλά αυτό να γίνει με βάση το καλώς νοούμενο συμφέρον του δημότη».

Επιμένουμε, συνέχισε «πως από τη στιγμή που υπάρχει διαφορετική κατανομή του εδάφους και υψομετρικές διαφορές, θα μπορούσε να γίνει και ένας δεύτερος σταθμός επεξεργασίας λυμάτων που θα εξυπηρετούσε τους Δήμους Αραδίππου και Λειβαδιών και τις κοινότητες Ορόκλινης και Πύλας, που είναι μια τεράστια περιοχή. Ο σταθμός αυτός είναι χαρτογραφημένος να γίνει σε μια περιοχή μεταξύ του Δήμου Αραδίππου και της Κοινότητας Κελιών».

Ανέφερε ακόμα ότι σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικό Σωκράτη Χάσικο και τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου «διαφάνηκε ότι υπάρχει προσφορά υπηρεσίας με τη μέθοδο του ΒΟΤ. Με βάση τη μέθοδο αυτή αρκετές εταιρείες, τόσο κυπριακές όσο και από το εξωτερικό, έχουν δείξει ενδιαφέρον για ανάληψη του έργου, μερικές μάλιστα υποστηρίζουν ότι μπορούν να παραδώσουν το έργο σε πέντε χρόνια και να γίνει αποπληρωμή του σε 15 χρόνια».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αραδίππου, «ζήτησε να του υποβληθεί η μελέτη, η οποία αναμένεται να στοιχίσει περίπου 80 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου τελικά να γίνει το έργο πάντα με γνώμονα το καλό του πολίτη. Προσπαθούμε τώρα να βρούμε πόρους για άντληση αυτών των 80 χιλιάδων ευρώ ώστε να προχωρήσουμε με τη συγκεκριμένη μελέτη που θα γίνει με τις αρμόζουσες προδιαγραφές με τις οποίες θα βγούμε σε προσφορές», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα