Με την εξέταση του Ανδρέα Ελληνα συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

17:49 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, με την εξέταση του Βοηθού Διευθυντή του Τμήματος Διοίκησης των Κεντρικών Φυλακών Ανδρέα Έλληνα, από την υπεράσπιση του 2ου  κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη.

Κατά τη διαδικασία, οι συνήγοροί υπεράσπισης επικεντρώθηκαν στις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ εξέτασαν το μάρτυρα σε σχέση με τους φακέλους που προσκόμισε στο δικαστήριο του Τάσου Κρασοπούλη

και της Έλενας Σκορδέλη και για τα αντίγραφα της αλληλογραφίας που διενήργησαν από τις φυλακές είτε οι ίδιοι, είτε οι δικηγόροι τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου, Μάριος Γεωργίου. υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο 1ος κατηγορούμενος, Ανδρέας Γρηγορίου, για ένα διάστημα συγκατοικούσε στις Κεντρικές Φυλακές με τον βαρυποινίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, στην πτέρυγα υψηλής ασφάλειας ειδικών οκτώ, όπου διαμένουν και υπόδικοι και κατάδικοι, παρατηρώντας ότι δεν πρέπει οι υπόδικοι να συγκατοικούν με βαρυποινίτες.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι ο Γρηγορίου είχε πρόβλημα με το πόδι του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί, γι’ αυτό υπέβαλε αίτηση ένταξης στην πτέρυγα ειδικών οκτώ, διότι ήθελε να έχει διάφορες διευκολύνσεις, όπως τουαλέτα.

Επίσης, ο κ. Έλληνας ρωτήθηκε γιατί η 3η κατηγορούμενη, Έλενα Σκορδέλη διαμένει με κατάδικες. Όπως απάντησε, η Έλενα Σκορδέλη κανονικά έπρεπε να μένει με υπόδικες, ωστόσο η ίδια αιτήθηκε να μετακινηθεί σε συγκεκριμένο θάλαμο, όπου θα μπορούσε καλύτερα να ετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε από το μάρτυρα να αναφέρει αν γνωρίζει για επιστολή ημερομηνίας 25/04/2012 της Έλενας Σκορδέλη προς το Διευθυντή των φυλακών, με την οποία ζητούσε προσωπική συνάντηση, για να του αναφέρει τι βιώνει στη γυναικεία πτέρυγα.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι η επιστολή αυτή επιβεβαιώνει το αίτημα της Σκορδέλη, για αλλαγή πτέρυγας, ώστε να μπορεί να ετοιμάσει την υπεράσπιση της, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου, Μιχάλης Πικής, υπέβαλε στο μάρτυρα υπεράσπισης ότι η αύξηση του βάρους του πελάτη του δεν οφείλεται στην άριστη ποιότητα φαγητού των φυλακών, αλλά στην απώλεια βάρους που είχε λόγω νοσηλείας του από τον τραυματισμό του ποδιού του, το οποίο εν μέρει επανάκτησε μετά τη μετάβαση του από ιδιωτική κλινική στις Κεντρικές Φυλακές.

«Σου υποβάλλω ότι η αύξηση βάρους του πελάτη μου δεν οφείλεται στην καλής ποιότητας φαγητού που προσφέρεται στις φυλακές, αλλά οφείλεται στο ότι ο πελάτης μου επανέκτησε το βάρος του, μετά από τη χρονοβόρα νοσηλεία του», είπε ο κ. Πικής.
Ο μάρτυρας υπεράσπισης απάντησε ότι στις κεντρικές φυλακές λειτουργεί γυμναστήριο με ειδικευμένο προσωπικό και έχει την ευκαιρία οποιοσδήποτε κρατούμενος να το επισκέπτεται.
Ο κ. Πικής υπέβαλε στο μάρτυρα ότι την περασμένη Πέμπτη ο πελάτης του θέλησε να πάει στο γυμναστήριο και από τις φυλακές το

Keywords
Τυχαία Θέματα