Με την κατάθεση οκτώ μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί

16:19 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Με την κατάθεση και αντεξέταση οκτώ μαρτύρων κατηγορίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011.

Η Επιλοχίας Έλενα Δημητρίου που εργάζεται στο Τμήμα Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Αμυνας ως υπεύθυνη αρχείου, κατέθεσε ως η 47η μάρτυρας. Σε κατάθεσή της στην Αστυνομία ημερομηνίας 20/7/2011 ανέφερε

ότι ενώ βρισκόταν με άδεια από την εργασία της στις 11/7/2011, έλαβε τηλεφώνημα από τον Προϊστάμενο της να πάει στο γραφείο να βρει το φάκελο με τα έγγραφα που αφορούσαν το πλοίο Monchegorsk και να τον παραδώσει στον Επισμηναγό Σίμο Ζαμπά. Πρόσθεσε ότι παρέδωσε το φάκελο στον κ. Ζαμπά και σημείωσε ότι από τότε δεν γνωρίζει πως διακινήθηκε ο φάκελος αφού όταν επέστρεψε από την άδεια της στις 18/7/2011 αυτός δεν ήταν στη θέση του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Κατηγορούσας Αρχής η κα Δημητρίου είπε ότι έμαθε πως τελικά ο φάκελος παραδόθηκε στην οικία του Υπουργού Άμυνας και ακολούθως στην Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στην Αστυνομία, της υποδείχθηκε ο εν λόγω φάκελος και διαπίστωσε ότι από μέσα έλειπε ένα έγγραφο ημερομηνίας 26/5/2010 που ετοιμάστηκε από τον Λοχαγό Ανδρέα Γεννάρη και στο οποίο αναφερόταν η επικινδυνότητα του φορτίου του πλοίου. Αναφερόταν επίσης η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για καταστροφή του φορτίου μέσω του ΟΑΣΕ. Ωστόσο, όπως ανέφερε η μάρτυρας, σύμφωνα με τις δικές της καρτέλες όταν εξέτασε τον φάκελο δεν φαίνεται να έλειπε οτιδήποτε.

Ο Επισμηναγός Σίμος Ζαμπάς του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας κατέθεσε ως ο 48ος μάρτυρας. Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ημερομηνίας 20/7/2011 ανέφερε ότι γύρω στις 06.40 στις 11/7/2011 πήρε τηλεφώνημα από τον προϊστάμενό του Γιώργο Γεωργίου, να πάει στο γραφείο και να πάρει ένα ροζ φάκελο από την Έλενα Δημητρίου και να τον πάρει στο σπίτι του Υπουργού Άμυνας, χωρίς όμως να του αναφέρει τι υπήρχε μέσα στο φάκελο. Πρόσθεσε ότι επειδή δεν γνώριζε που ακριβώς ήταν το σπίτι του Υπουργού συναντήθηκε με τον κ. Γεωργίου στο δρόμο και του παρέδωσε το φάκελο.

Η Λοχίας Παναγιώτα Μιχαήλ του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας που εργάζεται στις μεταφράσεις και βοηθά στο Αρχείο, κατέθεσε ως η 49η μάρτυρας. Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ημερομηνίας 26/9/2011 ανέφερε ότι στις 11/7/2011 όταν πήγε στο γραφείο της ο προϊστάμενος της, της ζήτησε να του βρει το φάκελο του πλοίου και άρχισε να κοιτάζει στους πράσινους φακέλους που αφορούσαν πλοία και αεροσκάφη.

Λίγο αργότερα μετέβη στο γραφείο και η Έλενα Δημητρίου η οποία την ενημέρωσε ότι πήγε για να βρει ένα συγκεκριμένο φάκελο και όταν έμαθε ότι και η Μιχαήλ αναζητούσε τον ίδιο φάκελο της είπε ότι έψαχνε σε λάθος τόπο αφού ο φάκελος ήταν ροζ. Η κ. Δημητρίου έδωσε το φάκελο στον Επισμηναγό Ζαμπά και η μάρτυρας είπε ότι έγραψε στο βιβλίο καταχώρησης ημερομηνία 10/7/2011 αντί 11/7/2011. Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρί,mari