Μείωση κερδών κατά 2% ανακοίνωσε η Goldman Sachs

19:31 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση κερδών κατά 2% για το τρίτο τρίμηνο του 2013, λόγω της βουτιάς κατά 20% που παρουσίασαν τα έσοδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Η Goldman, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε για το τρίμηνο

Ιουλίου – Σεπτεμβρίου καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα 2,85 δολάρια που ανακοινώθηκαν για το τρίτο τρίμηνο του 2012, αλλά βρίσκονται κάτω από τα 3,70 δολάρια ανά μετοχή, τα οποία ανακοίνωσε η τράπεζα για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο του 2013 στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερα από τα 8,4 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και τα 8,6 δισ. δολάρια του προηγούμενου τριμήνου (β’ τρίμηνο 2013).

Τα κέρδη της τράπεζας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για κέρδη 2,43 δολάρια ανά μετοχή, αλλά η μείωση των εσόδων ήταν σημαντικά εκτός της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα 7,4 δισ. δολάρια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Lloyd Blankfein δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν “μια περίοδο υποτονικής δραστηριότητας των πελατών», αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν «αρκετές ενδείξεις ότι οι πελάτες μας ετοιμάζονται να διενεργήσουν σημαντικές συναλλαγές”.

Τα καθαρά έσοδα των θεσμικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μειώθηκαν κατά 32%, σε ετήσια βάση, στα 2,86 δισ. δολάρια.

Η μείωση ήταν αποτέλεσμα της πτώση κατά 44% των εσόδων από τίτλους σταθερού εισοδήματος, αναφέρει η τράπεζα, επικαλούμενη “σημαντικά χαμηλότερα” έσοδα σε στεγαστικά δάνεια και προϊόντα επιτοκίων, καθώς και σε νομίσματα.

Τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα, στο 1,2 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στα 4,6 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 24% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, καθώς η τράπεζα μείωσε την αποζημίωση των εργαζομένων και τα οφέλη κατά 35%.

Keywords
Τυχαία Θέματα