Μετά το χάος οι μισθοί

12:03 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά τα επεισόδια της Τετάρτης κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο λεγόμενο δήμο της κατεχόμενης Λευκωσίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ είπε χθες ότι οι δύο μισθοί των εργαζομένων θα καταβληθούν από την ψευδοκυβέρνηση.

Άρθρο της τ/κ εφημερίδας «Ορτάμ» γράφει ότι ο Κιουτσιούκ, καλώντας τον ούτω καλούμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Λευκωσίας Μπουλουτογλουλαρι να πάρει άδεια, ήθελε με ευγενικό τρόπο να τον καλέσει να υποβάλει την παραίτησή του.

Σε δηλώσεις του στην «Κίπρισλι», ο Μπουλόυτογλουλαρι είπε ότι αν παραστεί ανάγκη

θα παραιτηθεί από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, του οποίου είναι στέλεχος.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το λεγόμενο υπουργικό αποφάσισε την καταβολή των δεδουλευμένων λόγω κινδύνων που διατρέχει η δημόσια υγεία από τα σκουπίδια.

Η λεγόμενη συνδικαλιστική πλατφόρμα θα αποφασίσει σήμερα κατά πόσο θα αρχίσει απεργία διαρκείας για συμπαράσταση των υπαλλήλων και εργατών του λεγόμενου δήμου.

Πριν από μερικές μέρες η πλατφόρμα προχώρησε σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, δίνοντας προθεσμία στην ψευδοκυβέρνηση όπως μέχρι σήμερα επιλύσει το πρόβλημα.

Τα μέλη τής πλατφόρμα αποφάσισαν να προσφέρουν τρόφιμα, στους απλήρωτους για 2 μήνες απεργούς.

Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή είπε ότι τα κατεχόμενα οδηγούνται στο χάος, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ψευδοκυβέρνηση.

Είπε ακόμα ότι το συντομότερο θα πρέπει να απαλλαγούν από την «κυβέρνηση» αυτή.

Για χάος έκανε λόγο και ο ηγέτης Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργκατζίογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη μη προσέλευση λεγόμενων βουλευτών στις συνεδρίες της ψευδοβουλής και ισχυρίστηκε ότι η ψευδοκυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είπε ότι εναλλακτική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες για πρόωρες παράνομες εκλογές.

Χθες απουσίαζαν πέντε ψευδοβουλευτές του «κυβερνώντος» κόμματος, Κόμμα Εθνικής Ενότητας, και λόγω μη απαρτίας, η συνεδρία αναβλήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα