Μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στην Πόλη Χρυσοχούς

11:29 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη λήψη μέτρων προχωρά ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που παρουσιάζονται από τις πλημμύρες, που φαίνεται να οφείλονται μεταξύ άλλων στις κακοτεχνίες και τη λανθασμένη κατασκευή γεφυριών.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα συγκαλέσει ο δήμος Πόλεως Χρυσοχούς την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως, το γεφύρι του Λατσιού και το μικρό γεφυράκι που παρεμβάλλεται μεταξύ της μεγάλης γέφυρας και της θάλασσας αποτελεί πρόβλημα

όπως επίσης και τα δύο γεφύρια στην περιοχή του Αναδασμού στο Λατσί.

Ο κ. Οδυσσέως είπε πως μεγάλο πρόβλημα με τις βροχοπτώσεις δημιουργεί η γέφυρα πλησίον του κατασκηνωτικού χώρου, και η επέκταση στην υπό κατασκευή γέφυρα στην οδό της 25ης Μαρτίου.

Πρόσθεσε επίσης πως επιβάλλεται ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς ενώ προβλήματα με ζημιές αλλά και καταστροφές έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες στην κοιλάδα της Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων σε τμήμα του κύριου δρόμου Πόλης – Στενής αλλά και στην αναγκαιότητα της ανακατασκευής / επέκτασης γεφυριών στον κύριο δρόμο Πόλης Πελαθούσας ( παρά το Δημοτικό Σφαγείο).

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, αντιπροσωπεία του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων με επικεφαλής το διευθυντή Κυριάκο Κύρου επισκέφτηκαν και επιθεώρησαν τις πληγείσες περιοχές του διαμερίσματος.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης αναμένεται να παραστούν ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης, ο επαρχιακός μηχανικός του τμήματος Αναπτύξεως υδάτων Βάσος Σωκράτους, ο επαρχιακός μηχανικός αναδασμού Πάφου, ο επαρχιακός μηχανικός του τμήματος δημοσίων έργων Πάφου, ο αστυνομικός διευθυντής Πόλης Χρυσοχούς Αλέξης Αλεξίου, ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πόλης Χρυσοχούς και επαρχιακός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου ανώτερος υπαστυνόμος Σπύρος Παπαμιχαήλ και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα