Μέτρα πρόληψης ψευδοπανώλης για τους κυνηγούς από την Υπηρεσία Θήρας

15:42 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η προσπάθεια για περιορισμό της επέκτασης της ψευδοπανώλης είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας, αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, που με ανακοίνωσής της σήμερα καλεί τους κυνηγούς να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των λειτουργών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και τους καλεί να συμμορφωθούν και με άλλα μέτρα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υπηρεσία καλεί τους κυνηγούς να αποφεύγουν να εκπαιδεύουν τους σκύλους τους στις περιοχές όπου έχει παρουσιαστεί το πιο πάνω πρόβλημα, σημειώνοντας ότι σχετικός χάρτης στον οποίο φαίνονται οι πληγείσες

περιοχές υπάρχει δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Εάν διαμένουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από την ασθένεια, προστίθεται, τους καλεί να μην μεταφέρουν τους σκύλους τους για εκπαίδευση σε άλλες περιοχές που δεν έχουν πληγεί. “Εάν εντοπίσουν ψόφια ή άρρωστα πτηνά (καχεκτικά ή που δεν μπορούν να πετάξουν) να μην τα περιμαζεύουν αλλά να επικοινωνούν άμεσα με την Υπηρεσία μας”.

Όταν, συνεχίζει, για τον οποιοδήποτε λόγο έρθουν σε επαφή με πτηνά θα πρέπει στη συνέχεια να τηρήσουν όλους τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Η προσπάθεια για περιορισμό της επέκτασης της ασθένειας είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας και στους άγριους πληθυσμούς των πτηνών όπου οι επιπτώσεις θα είναι δυσάρεστες και το μέγεθος της ζημιάς απρόβλεπτο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα