Μέτρα στήριξης των κέντρων αναψυχής ζητά ο ΠΑΣΙΚΑ

22:10 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέτρα στήριξης των κέντρων αναψυχής ζητά με αφορμή τα νέα δεδομένα στην κυπριακή οικονομία ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής.

Ο ΓΓ Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης εκτιμά ότι «η μείωση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει ακόμα περισσότερα περιθώρια να κινηθεί προς τα κάτω από αυτή που έχει εξαγγελθεί».

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει ότι «θα πρέπει

χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση να προχωρήσει είτε η Κυβέρνηση μέσα από διάταγμα είτε η Βουλή με νομοθετική ρύθμιση να μειωθούν τα ενοίκια τουλάχιστον στο ήμισυ».

«Είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στη Κύπρο ενώ τα πάντα κινούνται καθοδικά να μην προνοεί η Νομοθεσία και μείωση των ενοικίων», σημειώνει ο ΠΑΣΙΚΑ.

Αναφέρει ότι «θα πρέπει να εξεταστούν σοβαροί τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το ‘all inclusive’ το οποίο πλήττει ανεπανόρθωτα την οικονομία και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων».

Είναι απαίτηση και επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΚΑ, «τα επιτόκια και να κινηθούν προς τα κάτω αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει και οι τράπεζες να αντιμετωπίζουν τους επαγγελματίες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τους πνίξουν και να καταστήσουν την επιβίωση τους αδύνατη».

Προσθέτει, επίσης, ότι «οι διευκολύνσεις σε δάνεια η παρατραβήγματα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες».

Ο ΠΑΣΙΚΑ, καλεί τους Δήμους, «όπως εξεύρουν το ταχύτερο δυνατό τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους ώστε να μειωθούν οι δαπάνες τους προς όφελος των επαγγελματιών» .

Προσθέτει ότι «έφτασε η ώρα να εξεταστεί πολύ σοβαρά η συνένωση δήμων διαφορετικά το μέλλον πλείστων από αυτούς προδιαγράφεται αβέβαιο».

«Η στήριξη και η επιβίωση της Βιομηχανίας Κέντρων Αναψυχής αυτόματα μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες θέσεων εργασίας για τους συμπατριώτες μας είτε μέσα από πλήρη απασχόληση είτε και μέσα από μερική απασχόληση , κάτι που αποδεδειγμένα έχει συμβεί και στο παρελθόν», καταλήγει ο ΠΑΣΙΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα