Μη αξιόπιστη η μαρτυρία του Φάνου, υποστηρίζει η υπεράσπιση του Α. Γρηγορίου

16:33 19/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

O συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Αντρέα Γρηγορίου, κάλεσε σήμερα το δικαστήριο να μην αποδώσει καμία αξιοπιστία στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου αφού, όπως υποστήριξε, οι πολλαπλές αντιφάσεις της μαρτυρίας του τον καθιστούν έκδηλα αναξιόπιστο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο δικηγόρος του 1ου κατηγορούμενου, Μιχάλης Πικής, ανέφερε πως παραμένει γεγονός

ότι το φονικό όπλο δεν ανευρέθηκε σε κανένα από τα σημεία τα οποία ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου υπέδειξε ή οδήγησε κατ` ισχυρισμό την αστυνομία, σημειώνοντας ότι δεν ήρθε οτιδήποτε στο φως, το οποίο να επιμαρτυρεί ανάμειξη του πελάτη του στη μετακίνηση ή απόκρυψη του φονικού όπλου.

Όπως είπε ο κ. Πικής “αυτό, σε συνδυασμό με τις πολλαπλές αντιφάσεις της μαρτυρίας του επί του καίριου αυτού σημείου της υπόθεσης, καθιστά τη μαρτυρία του τόσο έκδηλα αναξιόπιστη, που κανένα λογικό δικαστήριο δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτή για να καταδικάσει τον πελάτη μου”.

“Τα πειστήρια του εγκλήματος δεν ανευρέθηκαν. Συγκεκριμένα, δεν ανευρέθηκε το φονικό όπλο, ρούχα και γάντια των δραστών της δολοφονίας, καθώς και η κουκούλα του εκτελεστή, τα οποία αναμφίβολα θα έριχναν άπλετο φως στην υπόθεση, είτε ενισχύοντας και επιβεβαιώνοντας την εκδοχή του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, είτε καταρρίπτοντας την ως καθόλα ψευδή και κατασκευασμένη. Ο μη εντοπισμός τους αφήνει επίσης ανεπιβεβαίωτους τους ισχυρισμούς του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ως προς τις κινήσεις του μετά την δολοφονία”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “παρατηρείται γενικά επί του θέματος αυτού, ένα αλαλούμ αντιφάσεων και αντινομιών ως προς αυτά που ο Φάνος ισχυρίζεται ότι είπε στην αστυνομία και η αστυνομία ισχυρίζεται ότι της είπε ο Φάνος”.

Επίσης, ο κ. Πικής υποστήριξε στο δικαστήριο πως προκύπτει σοβαρότατη αντίφαση και αντινομία μεταξύ του ισχυρισμού, τον οποίο προέβαλε στην κατάθεση ομολογίας του στην αστυνομία, οδηγώντας την να πιστέψει ότι το όπλο βρισκόταν στο φράγμα του Μάσαρη στη νεκρή ζώνη, το οποίο επιμαρτυρούν οι αλλεπάλληλες έρευνες προς ανεύρεση του φονικού όπλου στην περιοχή του φράγματος και του νέου ισχυρισμού, τον οποίο προέβαλε στη δίκη ότι είπε του πελάτη του να στείλει κάποιον να μετακινήσει το φονικό όπλο και είτε ότι ο πελάτης του το μετακίνησε και να τον ρωτήσουμε πού βρίσκεται, είτε θα το μετακινούσε και δεν είναι σίγουρος εάν το μετακίνησε.

Διερωτήθηκε η υπεράσπιση: “Υπάρχει Δικαστήριο το οποίο μπορεί να αποδώσει έστω ίχνη αξιοπιστίας σε αυτό το μάρτυρα, ο οποίος εμφανώς παραπλανεί και ψευδολογεί για το σημείο απόκρυψης του φονικού όπλου; Του οποίου η μαρτυρία επί του καίριου αυτού ζητήματος βρίθει αντινομιών και αντιφάσεων; Με σεβασμό υποβάλλεται ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να είναι μόνο αρνητική”.

Αναφερόμενος στο ανακριτικό έργο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντρέα Γρηγορίου είπε ότι η αστυνομία ήταν ευκολόπιστη μπροστά σε ένα μάρτυρα, ο οποίος επιχείρησε ουσιαστικά να ξεγλιστρήσει από αυτά που είπε στην κατάθεση του την επομένη, έτσι που η μη ανεύρεση του φονικού όπλου να μην πιστωθεί ως ψέμα στον ίδιο, αλλά να αποδοθεί σε πιθανή μετακίνηση του από άνθρωπο του πελάτη του.

“Εδόθη ασυλία ποινικής διώξεως, διότι δήθεν όλα όσα είπε ο Φάνος επιβεβαιώθηκαν. Χωρίς να επιβεβαιωθεί στο σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας του και χωρίς να υπεισέρχομαι στο παράλογο της όλης εκδοχής του, το οποίο επίσης έπρεπε να προβληματίσει σοβαρά την αστυνομία, για το οποίο λόγος έγινε προηγουμένως. Η ασυλία ποινικής διώξεως στον Φάνο, εν όψει όλων αυτών, επιμαρτυρεί πόσο απεγνωσμένη ήταν η αστυνομία για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και με πόση προχειρότητα έδρασε στη διερεύνησή της”, ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως “πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το δικαστήριο για ποίον λόγο ο Φάνος προέβαλε αυτή την καθόλα ανακόλουθη και αντιφατική εκδοχή για το φονικό όπλο. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι δεν ήθελε να ανευρεθεί διότι τυχόν ανεύρεση του φονικού όπλου με τα ρούχα και την κουκούλα, την οποία φορούσε ο δράστης θα αποκάλυπτε ενδεχομένως, κατόπιν επιστημονικών εξετάσεων, ότι αυτός και όχι ο Γρηγόρης είναι ο δολοφόνος του θύματος”.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 09:00, με την ολοκλήρωση της τελικής αγόρευσης του Μιχάλη Πική.

Keywords
Τυχαία Θέματα