Μιανμάρ: Η αντιπολίτευση θα μποϋκοτάρει την ορκωμοσία της Βουλής

12:43 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και άλλοι νέοι Βουλευτές του κόμματός της σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα μετά από διαφορά που ξέσπασε για τον συνταγματικό όρκο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος την Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για το πρώτο σημάδι σοβαρής διαφωνίας μεταξύ του κόμματος της Αούνγκ, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία και

του μεταρρυθμιστικού καθεστώτος από τις συμπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την 1η Απριλίου και ανέδειξαν την πρώην πολιτική κρατούμενη Βουλευτή για πρώτη φορά.

Η ανακοίνωση του κόμματος έγινε μετά την απόρριψη εκ μέρους των Αρχών της έκκλησής του για αλλαγή του λεκτικού του όρκου από «προστατεύω» σε «σέβομαι» το σύνταγμα, που είχε συνταχθεί από τους στρατιωτικούς πρώην ηγέτες της χώρας.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία θα αποστείλει επιστολή στο προεδρικό γραφείο ζητώντας στις Αρχές να αναθεωρήσουν αλλά είναι μάλλον απίθανο να επιλυθεί η διαφωνία πριν την προγραμματισμένη ορκωμοσία της Βουλής τη Δευτέρα, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νιάν Γουίν.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητες της θα είναι η προώθηση αλλαγής στο Σύνταγμα του 2008 το οποίο προνοεί ότι το ένα τέταρτο των εδρών κατέχεται από στρατιωτικούς χωρίς εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα