Μικρή ένεση στο χειμερινό τουρισμό της Πάφου οι δυο πτήσεις της Air BERLIN

11:05 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Δυο επιπλέον πτήσεις από τη Ρωσία και την Αγία  Πετρούπολη, από την Air BERLIN, καθώς και  ορισμένες πτήσεις από καινούργιες αγορές της  κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να δώσουν ανάσα  στο χειμερινό τουρισμό της επαρχίας Πάφου.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της  Τοπικής Επιτροπής Πάφου του Παγκύπριου  Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Θέμης  Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε την ανάγκη συλλογικής  προσπάθειας για αντιμετώπιση των σοβαρών αδυναμιών που αντιμετωπίζει

η Πάφος ως τουριστικός προορισμός.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη διαπίστωση της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου ότι η Πάφος εξακολουθεί να διατηρεί τα σκήπτρα στον ποιοτικό τουρισμό και ότι η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη που επέλεξε την Πάφο για διακοπές είναι 773 ευρώ σε σύγκριση με 713 που ήταν η μέση τιμή για ολόκληρη την Κύπρο, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι αυτοί οι αριθμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζει η επαρχία γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη.

Ανέφερε ότι θα πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και να μη ωραιοποιούνται καταστάσεις για να μην δίνονται, όπως είπε, λανθασμένα μηνύματα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ είπε ακόμη ότι δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική η εικόνα εάν ληφθεί υπόψη ότι η μεγαλύτερη μερίδα τουριστών έρχεται με το θεσμό του all inclusive. Με κύριο τροφοδότη τη ρωσική αγορά , κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, είπε ο κ. Φιλιππίδης, υπηρξε βελτίωση σε ότι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα, ωστόσο πρόσθεσε σε ότι αφορά την αγγλική αγορά που είναι ο βασικός τροφοδότης της Πάφου παρατηρήθηκε μείωση των αφίξεων σε ποσοστό της τάξης του 2%.

Επικαλούμενος στοιχεία που εξασφάλισε από την ΤUI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργανωτών ταξιδιών, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι παρουσιάζεται μείωση στις κρατήσεις εως και 10%, σε σύγκριση με πέρσι.

Σημείωσε εξάλλου ότι λύσεις, προκειμένου η Πάφος να αποκτήσει την παλιά καλή της αίγλη, υπάρχουν, και δεν είναι άλλες είπε από την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της εικόνας της Πάφου και τη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος που δυστυχώς δημιούργησε μια άναρχη, κατά την έκφρασή του, εικόνα στην επαρχία.

Αν και ήταν μια σχετικά καλή χρονιά σε σχέση με τον τουρισμό η φετινή, ωστόσο δεν θα πρέπει να θριαμβολογούμε, κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης.

Την αύξηση κάποιων πτήσεων προς την Πάφο από την Air BERLIN επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, ο οποίος σημείωσε ότι θα αποτελέσουν οι πτήσεις αυτές μια τονωτική ένεση για τον χειμερινό τουρισμό της επαρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα