Μήνυμα ενότητας μετά την εκλογή Ν. Αναστασιάδη, έστειλε ο Αν. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

20:18 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρώτα απ` όλα θέλουμε να συγχαρούμε τον Νίκο Αναστασιάδη για την περήφανη νίκη και για την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την πατρίδα και το λαό μας.
Από αυτή την αφετηρία εκκινούμε από αύριο, όλοι ενωμένοι, για να στερεώσουμε ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής.Οι επιτυχίες εξάλλου έρχονται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια.
Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τις νεολαίες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Εργάστηκαν με αυταπάρνηση
και πίστη στον τελικό στόχο.Πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε και στα στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος καθώς και των Οικολόγων, που συνέβαλαν με τη δράση και με την επιλογή τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε επίσης και τους πολίτες από το χώρο των Σοσιαλιστών και της αριστεράς, που έκαναν ιδεολογική υπέρβαση, πρόταξαν τη σωτηρία της πατρίδας και στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη.Αποδείξαμε πως ενωμένοι, παρά τις οποιεσδήποτε επιμέρους διαφορές, μπορούμε να πετύχουμε τους μεγάλους συλλογικούς στόχους. Και να βάλουμε τις βάσεις μίας συνεργασίας μακράς πνοής που πάνω απ` όλα θα ωφελήσει τον τόπο. Γιατί ο τόπος μας βγαίνει κερδισμένος όταν αθροίζουμε δυνάμεις και όχι όταν τις αφαιρούμε.
Ο λαός μας έκανε σήμερα επιλογή Προέδρου στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη. Επέλεξε το δρόμο που θα ακολουθήσει η Κύπρος. Όμως ταυτόχρονα ανέδειξε και το αίτημά του για συλλογική προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που πιέζουν την οικονομία, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνουν τον εθνικό μας στόχο για δίκαιη λύση του κυπριακού.Όταν ένα σημαντικό μέρος τους λαού μας υποφέρει, η ευφορία αυτής της μεγάλης εκλογικής νίκης οφείλει να δώσει από αύριο το πρωί τη θέση της στη σκληρή δουλειά για την επανεκίννηση της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη των ευάλωττων ομάδων της κοινωνίας.
Η ωμή αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τον τόπο μας. Όμως η Κύπρος έχει πλέον ένα νέο Πρόεδρο, τον Νίκο Αναστασιάδη, που γνωρίζει το βάρος της ευθύνης και της αποστολής που αναλαμβάνει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί απόλυτα στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια έχει ανάγκη την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική στήριξη. Άλλωστε το μέγεθος της πρόκλησης που έχουμε μπροστά μας δεν αφήνει περιθώρια για ατομικούς και κομματικούς σχεδιασμούς και στόχους. Ή θα αποτύχουμε ή θα πετύχουμε όλοι μαζί.Και για να πετύχουμε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, από αύριο επιβάλλεται να στρωθούμε στη δουλειά. Έχουμε όλοι εθνική ευθύνη να μην αφήσουμε καμία ιδεολογική ή πολιτική διαφορά να σταθεί εμπόδιο στην κοινή προσπάθεια.
Ο ΔΗΣΥ θα σταθεί δίπλα στο νέο Πρόεδρο, με υπευθυνότητα, στηρίζοντας τις πολιτικές που βγάζουν τον τόπο από τα αδιέξοδα, δίνουν πνοή στην οικονομία και προσφέρουν στους πολίτες σιγουριά και προοπτική για το μέλλον.Για όλες τις πολιτικές δυνάμεις ξεκινά μία νέα εποχή. Με τη στάση τους από εδώ και πέρα, θα κριθούν από την κοινωνία, θα κριθούν από την ιστορία.
Σήμερα έκλεισε ένα κεφάλαιο για την Κύπρο. Το νέο κεφάλαιο θα γραφτεί με τη συλλογική μας δουλειά και τους κοινούς στόχους.
Ευχόμαστε στον νέο Πρόεδρο κάθε επιτυχία στο έργο του. Θα είναι επιτυχία της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα