Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν ΕΒΕ Λάρνακας και Εμπορικό Επιμελητήριο Καΐρου

07:49 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Καϊρου θα υπογραφεί σήμερα στη Λάρνακα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης της ηγεσίας του Επιμελητηρίου του Καϊρου. Η τελετή της υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στις 18.30.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ηγεσίας του Επιμελητηρίου του Καϊρου, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕ, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με αξιωματούχους του κράτους και με επιχειρηματίες

της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Αποκορύφωμα της επίσκεψης θα είναι η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων «το οποίο θα δρομολογήσει στενότερη επαφή μεταξύ των δύο οργανισμών, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών σε κάθε τομέα της οικονομίας. Το Μνημόνιο αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών το 2012 -13, ενώ αναμένεται ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας πιο πλατιάς συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών», σημειώνεται.

Η Αίγυπτος προστίθεται στην ανακοίνωση «αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά της Μέσης Ανατολής και της Εγγύς Ανατολής. Υπάρχει σημαντικό περιθώριο συνεργασίας στην αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Κύπρο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού από την Αίγυπτο, ενώ σημαντικά Αιγυπτιακά groups εταιρειών δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για έργα στη Λάρνακα και στην Κύπρο γενικότερα. Ταυτόχρονα η Λάρνακα θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της Αιγύπτου για προώθηση των προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης», σημειώνεται.

Αναφέρεται ότι κατά το 2013 έχουν πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα δύο αποστολές Αιγύπτιων Κτηματομεσιτών που κρίθηκαν ως «ιδιαίτερα επιτυχείς. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ανωτάτων στελεχών από αιγυπτιακά ΜΜΕ με σκοπό την ενημέρωση για τα έργα της Λάρνακας, και τις πιθανότητες επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου».

Keywords
Τυχαία Θέματα