Μοίρασε προστίματα σε 12 εταιρείες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

22:06 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, στη συνεδρία του ημερομηνίας 28 Μαρτίου 2013, αποφάσισε:
1. Tην επιβολή των ακόλουθων διοικητικών προστίμων σε εκδότες για παράβαση του άρθρου 9(1) του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Νόμου του 2007, ως τροποποιήθηκε (ο ‘Ν.190(Ι)/2007’), καθότι δεν δημοσιοποίησαν την Ετήσια Οικονομική τους Έκθεση για το έτος 2011, σύμφωνα με το άρθρο 37(1) του ιδίου Νόμου, εντός τεσσάρων (4) μηνών

από τη λήξη του οικονομικού τους έτους:

(i) Ch. Charilaou Group Plc – €3.000
(ii) Libra Group Plc – €4.000
(iii) D.H. Cyprotels Plc – €4.000
(iv) Κυπριακές Αερογραμμές Δημόσια Λτδ – €4.000
(v) Ceilfloor Public Company Ltd- €4.500
(vi) SAFS Holdings Public Limited- €5.500
(vii) Firstdelos Group Plc- €6.000
(viii) Empire Capital Investments Public Ltd- €6.500
(ix) Stario Portfolio Investments Public Company Ltd- €6.500
(x) Laser Investment Group Plc- €9.000
(xi) AD Shopping Galleries Plc- €10.000
(xii) Ocean Tankers Holdings Public Company Ltd- €10.000

Για τη λήψη της πιο πάνω απόφασης η Επιτροπή έλαβε υπόψη της κυρίως:
- Τη βαρύτητα που αποδίδεται στη διασφάλιση του ότι τα πρόσωπα που καλύπτει ο Ν.190(Ι)/2007 συμμορφώνονται πλήρως με τις πρόνοιες του.
- Τη σοβαρότητα που προσδίδεται στην υποχρέωση για έγκαιρη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης, η οποία προάγει τη διαφάνεια και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, αφού παρέχει την απαιτούμενη ενημέρωση στους επενδυτές για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοοικονομική επίδοση του εκδότη για το εκάστοτε οικονομικό
έτος.
- Για έκαστο εκδότη, το χρόνο καθυστέρησης στη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής του Έκθεσης, ενώ για τις εταιρείες AD Shopping Galleries Plc και Ocean Tankers Holdings Public Company, το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δημοσιοποιήσει την εν λόγω Έκθεση.
- Το γεγονός ότι οι εκδότες έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, τόσο αναφορικά με τον κύκλο εργασιών τους, όσο και με την παροχή ρευστότητας προς αυτούς από τα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται. Ως εκ τούτου, η επιβολή πολύ αυστηρών/αποτρεπτικών διοικητικών προστίμων, στο παρόν στάδιο, δεν κρίνεται ως η ενδεδειγμένη
ενέργεια.

2. Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €3.000 στις εταιρείες AD Shopping Galleries Plc και Ocean Tankers Holdings Public Company Ltd, έκαστης, για παράβαση του άρθρου 37(2)(α) του Ν.190(Ι)/2007, καθότι δεν υπέβαλαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Ετήσια Οικονομική τους Έκθεση για το έτος 2011 εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη του οικονομικού τους έτους, δηλαδή μέχρι τις 30 Απριλίου 2012.

Για τη λήψη της πιο πάνω απόφασης η Επιτροπή έλαβε υπόψη της:
- Τη βαρύτητα που αποδίδεται στη διασφάλιση του ότι τα πρόσωπα που καλύπτει ο Ν.190(Ι)/2007 συμμορφώνονται πλήρως με τις πρόνοιές του.
- Τη σοβαρότητα που προσδίδεται στην υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης στην αρμόδια εποπτική αρχή, καθότι παρέχει την απαιτούμενη ενημέρωση στην εν λόγω εποπτική αρχή για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοοικονομική επίδοση του εκδότη για το εκάστοτε οικονομικό έτος.
- Το γεγονός ότι οι εν λόγω Εταιρείες δεν υπέβαλαν μέχρι σήμερα την Ετήσια Οικονομική τους Έκθεση για το έτος 2011 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα