Μονόλεπτη σιγή στην Ολομέλεια στη μνήμη του πρώην Βουλευτή Κίμωνος Παναγίδη

19:34 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με μονόλεπτη σιγή και αναφορά του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σοφοκλή Φυττή, η Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος τίμησε σήμερα το απόγευμα τη μνήμη του αποθανόντος πρώην Βουλευτή Κίμωνος Παναγίδη, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Φυττής, “διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη μαχητικότητα, την ποιότητα του λόγου του και τη συνεπή διεκδίκηση των εθνικών και λαϊκών δικαίων”.

Ο κ. Φυττής

εξέφρασε “τα ειλικρινή συλλυπητήρια” της Βουλής προς την οικογένειά του και αναφέρθηκε, προ ημερησίας διατάξεως, στον Κίμωνα Παναγίδη.
Ο Κίμων Παναγίδης γεννήθηκε στη Συλίκου της Λεμεσού το 1931 και ήταν Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του Δημοκρατικού Κόμματος, από το 1976 έως το 1996, ενώ από το 1981 έως το 1991 διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας υπηρέτησε επίσης το σώμα από τις θέσεις του Γραμματέα και του Κοσμήτορα.

“Υπήρξε ένα από τα ιστορικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της Κεντρικής και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς και στενός συνεργάτης του αείμνηστου ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού”, είπε ο κ. Φυττής.

“Αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά του στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου”, δήλωσε ο κ. Φυττής, αναφέροντας ότι ο εκλιπών “συμμετείχε ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και κατά τη διάρκειά του συνελήφθη και φυλακίσθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα