Ν. Αναστασιάδης: Eπιβάλλεται η διαπραγμάτευση μιας δανειακής σύμβασης με σοβαρότητα

21:42 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, επιβάλλεται η με σοβαρότητα διαπραγμάτευση μιας δανειακής σύμβασης, δήλωσε απόψε από την Πάφο ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα με αφορμή τα όσα ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” περί καταστροφής του κράτους και της οικονομίας σε περίπτωση μη υπογραφής του μνημονίου

εντός του έτους, ο κ Αναστασίάδης είπε ότι «αν υπάρχει άλλος τρόπος να εξευρεθούν χρήματα βεβαίως κανένας δεν θα ήθελε την υπογραφή του μνημονίου».

«Αλλά από την ώρα που έχουμε οδηγηθεί εδώ που έχουμε οδηγηθεί, από την ώρα που έχουμε προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης, από την ώρα που χωρίς τη στήριξη του Μηχανισμού φαίνεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης, όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος, αλλά ολόκληρου του κράτους, όσοι δεν αντιλαμβάνονται αν επείγει ή όχι η υπογραφή μιας δανειακής σύμβασης είναι θέμα, βεβαίως, δικής τους αντίληψης. Εγώ δεν θα κρίνω κανέναν», πρόσθεσε.

«Αυτό όμως που λέω», συνέχισε, «είναι ότι δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, επιβάλλεται η με σοβαρότητα διαπραγμάτευση μιας δανειακής σύμβασης που θα διαφυλάξει από την μια τα κεκτημένα και από την άλλη -ή τουλάχιστον στο ελάχιστο βαθμό θα είναι επώδυνη για τους εργαζόμενους- αλλά από την άλλη θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης και θα διαφυλάξει κυριαρχικά δικαιώματα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ αλλά και του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος τοποθετείται επικίνδυνα στο θέμα των ημικρατικών οργανισμών, ο κ Αναστασιάδης είπε ότι ” νομίζω ότι πιο επικίνδυνοι είναι όσοι διαχειρίζονται τη σημερινή οικονομική κρίση στην οποία μας έχουν οδηγήσει, παρά η εσκεμμένη και επιτηδευμένη προσπάθεια να αποδώσουν σε άλλους θέσεις που δεν έχουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα