Ν. Νικολαϊδης: Κείμενο με απαράδεκτες πρόνοιες και επικίνδυνες ασάφειες το μνημόνιο

16:07 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μνημόνιο που συμφώνησε η Κυβέρνηση με την Τρόικα, «είναι ένα κείμενο που περιλαμβάνει απαράδεκτες πρόνοιες και επικίνδυνες ασάφειες» δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης προσθέτοντας ότι πριν αυτό το μνημόνιο καταλήξει σε δανειακή σύμβαση,

η Κυβέρνηση και η Βουλή έχουν υπέρτατη υποχρέωση απέναντι στο λαό να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε αυτές οι ασάφειες και πρόνοιες να διορθωθούν.

Σε δηλώσεις στα γραφεία της ΕΔΕΚ και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις ότι υπάρχουν και βελτιώσεις από το αρχικό κείμενο της Τρόικας όσον αφορά τις αποκοπές στις κοινωνικές παροχές, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι «και πάλι το ΑΚΕΛ λέει τη μισή αλήθεια».

«Ας μας εξηγήσουν πως προέκυψε η οριζόντια αποκοπή μισθών και συντάξεων 3%, το 19% ΦΠΑ, τα 12 σεντς αύξηση στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ο εξοντωτικός φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας, με τον υπολογισμό των εσόδων να είναι ο πλέον πρόχειρος», ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης. Διερωτήθηκε ακόμη αν το ΑΚΕΛ μπορεί να βγει και να δηλώσει ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης κερδοφόρου ημικρατικού οργανισμού και να διαβεβαιώσει ότι διαφυλάχθηκε ο ρόλος του Συνεργατισμού.

Κάλεσε ακόμη το ΑΚΕΛ να εξηγήσει «πώς προέκυψαν τα δισεκατομμύρια για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του Συνεργατισμού εφόσον τη γενική εποπτεία είχε το Υπουργείο Εμπορίου». Ο κ. Νικολαϊδης δήλωσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε περιθώρια και χρειαζόμαστε τη δανειακή σύμβαση ωστόσο σημειώνει ότι το μνημόνιο αυτό που θα υπογράψουμε δεν πρέπει να σκοτώσει την ελπίδα και την προοπτική να βγει ο τόπος από την κρίση.

Διερωτήθηκε ακόμη πώς θα βγούμε από την κρίση όταν υποθηκεύσουμε την μοναδική μας ελπίδα που είναι το φυσικό αέριο , τονίζοντας ότι όσο εξαρτάται από την ΕΔΕΚ, ουδέποτε θα το επιτρέψει. Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ ανέφερε ακόμη ότι κατά την χθεσινή ψηφοφορία το Κίνημα επιχείρησε να φέρει τροποποιήσεις που να καθιστούν τα νομοσχέδια «ολιγότερο οδυνηρά και κατά το δυνατό κοινωνικά δίκαια», όμως στην προσπάθεια αυτή συνάντησε την άρνηση της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής.

Ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζεται η εισαγωγή ρυθμίσεων, προνοιών και διατάξεων που προσομοιάζουν «σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και όζουν αυταρχισμού και παράκαμψης του Κοινοβουλίου, που αποτελεί το κατ’ εξοχήν όργανο λαϊκής κυριαρχίας», καλώντας το λαό σε επαγρύπνηση «για διαφύλαξη της δημοκρατικής τάξης και για υπεράσπιση των στοιχειωδών αρχών και λειτουργίας του πολιτεύματος».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι ΑΚΕΛ, μέσω των δηλώσεων του εκπροσώπου του, « προσπαθεί και πάλι να διαστρεβλώσει την αλήθεια», σημειώνοντας ότι η ΕΔΕΚ είχε το πολιτικό θάρρος να προτείνει σημαντική στόχευση των κοινωνικών παροχών.

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι απορρίφθηκε ως λαϊκίστικη, η πρόταση για αναβολή στην ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν τα επιδόματα.«Λαϊκισμός είναι η έλλειψη επιχειρημάτων. Λαϊκισμός είναι να τοποθετείται κάποιος με πολιτική σκοπιμότητα. Εμείς τοποθετηθήκαμε με πολιτικά επιχειρήματα και χωρίς καμιά πολιτική σκοπιμότητα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα