Να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της ιστορίας ενωμένοι, κάλεσε ο Τ. Μητσόπουλος

15:56 1/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Η αδυσώπητη κρισιμότητα των καιρών επιτάσσει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ορθώσουμε το ανάστημα και το εθνικό μας φρόνημα, απέναντι στις σημερινές δοκιμασίες που περνά ο τόπος μας» τόνισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, στην Αναφωτία, ο Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε πως «ανεξαρτήτως πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών επιλογών, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες

προκλήσεις της ιστορίας ενωμένοι, αναχαιτίζοντας τις τουρκικές επιβουλές και αξιοποιώντας τις νέες ευκαιρίες που διαγράφονται στον εθνικό μας ορίζοντα».

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «η ατιμωρησία που διαχρονικά επικράτησε στην Κύπρο εξέθρεψε νοσηρές συμπεριφορές που οδήγησαν στη διάπραξη ανόσιων πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων που προκάλεσαν μια ανείπωτη, πολυεπίπεδη χρεοκοπία».

Χρεοκοπία που, όπως είπε, «είναι απότοκο μιας γενικευμένης ηθικής και πνευματικής χρεοκοπίας και παρακμής που προηγήθηκε».

Οφείλουμε, είπε ο Υπουργός, «αντί αλόγιστα να συνεχίσουμε τις στείρες και άγονες μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και ένα μάταιο και αδιέξοδο πετροβολισμό που οδηγεί τους πολίτες στην αποστασιοποίηση και τους πολιτικούς στην απαξίωση και την καταφρόνια, να επαναξιολογήσουμε την πορεία μας. Να τερματίσουμε τον φαύλο κύκλο της ατιμωρησίας, της διαπλοκής και των αδιαφανών συναλλαγών. Να δώσουμε στην οικονομία μας νέες κατευθύνσεις που να μη στηρίζονται στη λογική της ήσσονος προσπάθειας, της αρπαχτής και του εύκολου κέρδους, αλλά να εδράζονται στη δημιουργική εμπλοκή των νέων μας, στην αξιοποίηση της καινούργιας γνώσης και να απαλλάξουμε την κοινωνία και την οικονομία μας από το φθαρμένο εκείνο προσωπικό που αναπαράγει ένα κατεστημένο, αναποτελεσματικό και παλαιολιθικό τρόπο σκέψης που υπηρετεί τις ανάγκες του χτες, αλλά όχι του αύριο».

«Ας αποτελέσει η θυσία του Μιχαλάκη Παρίδη και των παλικαριών μας πρόσταγμα εγρήγορσης, πυξίδα ενότητας και κοινής στράτευσης για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση. Η ηρωική μορφή του ας γιγαντώνει τη θέλησή μας για έντιμο αγώνα για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την προοπτική της πατρίδας μας» είπε ο κ. Μητσόπουλος.

Ο Μιχαλάκης Παρίδης συνελήφθη ως επικεφαλής της ομάδας «Άρης» στις επιχειρήσεις της 1ης Απριλίου 1955 και καταδικάστηκε σε επτάχρονη φυλάκιση. Η θρυλική του απόδραση, κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκάλεσε έξαρση ενθουσιασμού στον κυπριακό Ελληνισμό. Μετά τον εντοπισμό του από τους Άγγλους, ο Μιχαλάκης Παρίδης, τιμώντας τον όρκο του προς την πατρίδα, αρνήθηκε να παραδοθεί και σκοτώθηκε το πρωινό της 27ης Αυγούστου του 1958 στη Βάβλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα