Να αντιμετωπιστεί η ΧΑ ζητούν Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ

19:52 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας στην Ελλάδα αναφέρονται με ανακοινώσεις τους, μετά και τις συναντήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

και το ΚΚΕ.
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι ««νομιμοποίησαν» στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθοδηγητές και ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής υπουργοποιώντας τους», λέγοντας ότι το κόμμα του τότε είχε ήδη προειδοποιήσει ότι «η Δημοκρατία πλήττεται».

«Η προάσπιση της Δημοκρατίας επιτελείται με σεβασμό στο θεσμό της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και του κοινοβουλευτισμού», αναφέρει ο κ. Καμμένος και προσθέτει ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την επαναφορά των συνταγματικών διατάξεων για τη λειτουργία του νομοθετικού έργου.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή, «εγκληματική ναζιστική οργάνωση», για την αντιμετώπιση της οποίας «πρέπει να ενεργοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή ανοχή, το ποινικό δίκαιο και οι δικαστικές διαδικασίες που υπάρχουν», ζητώντας παράλληλα να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το ζήτημα στην Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η πάλη με τις ιδέες, πολιτικές και πρακτικές της Χρυσής Αυγής «δεν γίνεται με κάποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά με κινητοποίηση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε όλους τους χώρους, όπου εκεί κρίνεται ο ρόλος και η ευθύνη της κάθε πολιτικής δύναμης».

Keywords
Τυχαία Θέματα