Να διερευνηθούν τα επεισόδια στην Πάφο, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

11:09 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας άνθρωπος που θα έχει την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για να προστατεύει τα δικαιώματα όλων όσοι χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι «εμείς επιμένουμε ότι αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς».

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ απεργών οικοδόμων και αστυνομίας στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «αυτά τα επεισόδια

θα πρέπει να διερευνηθούν για να αποκαλυφθεί επιτέλους τι γίνεται».

Σε δηλώσεις στο περιθώριο Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ Δρομολαξιάς και Συνοικισμών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της προεκλογικής εργασίας και στο πλαίσιο των Γενικών Συνελεύσεων που συστηματικά οργανώνονται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας από την επαρχιακή οργάνωση της Αμμοχώστου, η οποία θα οργανώσει και άλλες τέτοιες συγκεντρώσεις με κυρίαρχο θέμα τις Προεδρικές εκλογές.

Πρόσθεσε πως «μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η άποψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Έχουν ζήσει πάρα πολλές δυσκολίες για να φτάσουν εδώ που βρίσκονται σήμερα, θεωρώ ότι έχουν πάρα πολλές εμπειρίες από τη ζωή και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως αν βρεθούν στην εξουσία δυνάμεις που είναι από τη φύση τους αντιλαϊκές, τότε οι εργαζόμενοι του τόπου, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, όλοι όσοι χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία, θα δεχθούν πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας «θα βρεθούν για ακόμα μια φορά στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αν εκλέξουμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας άνθρωπο ο οποίος θα έχει την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νέας γενιάς, των γυναικών και των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Επιμένουμε εμείς ότι αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς».

Για τα χθεσινά επεισόδια στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «μας προβληματίζει το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα έναρξης των απεργιών, επεισόδια γίνονται μόνο στην Πάφο, σε όλες τις υπόλοιπες επαρχίες δεν προκύπτει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί στην Πάφο να συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια». Οι καταγγελίες, πρόσθεσε, «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες, ότι υπάρχει παραβίαση του τρόπου με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί το αστυνομικό σώμα».

Όλα αυτά, συνέχισε, «θα πρέπει να διερευνηθούν. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το αστυνομικό σώμα ότι ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί έχουν κάποια μέλη του, ο ρόλος τους είναι εντελώς διαφορετικός. Δεν είναι να συμμετέχουν στην κατάπνιξη των απεργιών. Ο ρόλος τους είναι να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει διασάλευση της δημόσιας τάξης και θα πρέπει να περιοριστούν σε αυτά τα καθήκοντα αυστηρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα