Να δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα Alvarez&Marsal και Pimco ζητά ο Βγενόπουλος

17:37 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Nα δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των ALVAREZ & MARSAL και PIMCO και τα στοιχεία της Επιτροπής Θεσμών, ζητά ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωσή του.

Με αφορμή δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη σε τηλεοπτική εκπομπή το Σάββατο, ότι «θέλει τη βοήθεια του ελλαδικού Τύπου για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο κ. Βγενόπουλος

δηλώνει ότι στην Κύπρο με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας έχει γίνει ήδη επίσημη έρευνα από την ALVAREZ & MARSAL για τους λόγους που η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή έφτασαν στη σημερινή κατάσταση και ποιοι ευθύνονται, όμως το πόρισμά της δεν δημοσιοποιείται.

Επίσης, προσθέτει, δεν δημοσιοποιείται και το πόρισμα της PIMCO που εκτιμά τις κεφαλαιακές ανάγκες όλων των Τραπεζών, «ενώ η Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής ζήτησε και πήρε διάφορα στοιχεία της δικής μου δραστηριότητος στην Λαϊκή και παρότι έχω παραιτηθεί εγγράφως της κατά νόμον προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχω ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, ούτε αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί».

Συνεχίζοντας, αναφέρει, «νομίζω ότι η άμεση δημοσιοποίηση όλων των ανωτέρω πορισμάτων και πληροφοριών θα είναι πιο χρήσιμη από την παραγωγή και αναπαραγωγή ατεκμηρίωτων συκοφαντιών» και εκφράζει την ελπίδα «ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Δ. Συλλούρης να μην έχει αντίθετη άποψη».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρεται, επίσης, σε «17 μήνες λάσπης» που έχει δεχθεί στην Κύπρο

Επισυνάπτει, επίσης, δύο Δελτία Τύπου με ημερομηνία 6-12-2012 και 20-12-2012 που αναφέρονται στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που τον αφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα