Να εγκαταλείψει τα έκτακτα μέτρα καλεί την ΕΚΤ το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας

20:20 16/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας κάλεσε την Τετάρτη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επαναφέρει το συντομότερο δυνατό την εντολή της για τη σταθερότητα των τιμών, μετά τα έκτακτα μέτρα στήριξης που έλαβε για αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρωζώνης.

«Η νομισματική αξία πρέπει να είναι σταθερή έτσι ώστε οι τιμές να είναι σε θέση να εκπληρώσου την αποστολή τους», αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας στην ετήσια έκθεσή του.

“Γι

`αυτό και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σαφή εντολή: ο απώτερος στόχος της νομισματικής πολιτικής είναι η διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΚΤ να επιστρέψει στην κανονική αποστολή της, στη νομισματική πολιτική, όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, σημειώνει.

“Η Γερμανία εξακολουθεί να εργάζεται ώστε η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική σε ολόκληρη την ευρωζώνη να σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή μια ταχεία επιστροφή στη συμβατική νομισματική πολιτική, αναφέρει η έκθεση.

Η γερμανική Κυβέρνηση δεν σχολιάζει γενικά την πολιτική της ΕΚΤ και τείνει να τονίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, παρά το ότι ο Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει επανειλημμένα σπάσει αυτή την παράδοση. Ο κ. Ρέσλερ προέβη επίσης σε μια παρόμοια έκκληση προς την ΕΚΤ.

Ενώ η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέσλερ, ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι ανέφερε στη μηνιαία συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν θα εγκαταλείψει σύντομα τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης: “Δεν σκεφτόμαστε μια έξοδο (από τα έκτακτα μέτρα) τώρα», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα