Να μην ψηφίσει το Ν/σ για τη Cyta καλεί η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ τη Βουλή

17:41 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για σταύρωμα κονδυλίων στον προϋπολογισμό της Cyta, καλεί τη Βουλή η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ενώ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν μαζί με τους εργαζόμενους «στη δογματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».

Σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

αναφέρει ότι «βιάζονται να ελέγξουν και να ιδιωτικοποιήσουν τη CYTA» και ότι η απόφαση της Κυβέρνησης στοχεύει στον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου με προφανή στόχο το διορισμό άλλου που είναι υπάκουο.

«Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δημόσιο συμφέρον θα σταματήσουν οι διαδικασίες για ανάθεση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων πολύ πιθανό για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Η απόφαση αυτή καταδεικνύει επίσης την διάθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει τάχιστα στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ, υποτασσόμενη στις εντολές της Τρόικα παρά τις «δεσμεύσεις», την διάθεση των ημικρατικών οργανισμών να αναλάβουν το κόστος ύψους €1.4δις που προβλέπεται στο Μνημόνιο και την μεγάλη οικονομική ενίσχυση που έδωσε η CYTA στο κράτος», προσθέτει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρεται, επίσης, στην απόφαση του Υπουργικού που ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ως «πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα της Κύπρου» και ως θέτουσα υπό κηδεμονία την CYTA.

Τυχόν ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου από τη Βουλή θα σταματήσει τα αναπτυξιακά έργα, θα επηρεάσει την ομαλή λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, θέτοντας την ΑΤΗΚ σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της, προσθέτει, επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα